tisdag 11 september 2018

Apropå det förra inlägget ....


... så gjorde jag slag i saken .., letade upp Guy Folke i vår tids telefonkatalog och så ringde jag upp honom. På telefonsvaren lät han femton år äldre, men efter en stund ringde han upp och då var han precis som vanligt!

Och jag berättade om dagens fönster och hälsningarna från er som kommenterat och så frågade jag lite hur han har det just nu.

"Jo, just nu går jag och styr en kundvagn på Konsum här i Arvidsjaur .", sa Guy och berättade att han känner sig frisk och kry, men har - efter sin stroke - problem med balansen; det blir platt fall om han snavar .., svårt att hinna ta emot sig.

Att Guy numera lever ensam har jag kanske  anat vetat och han berättar att han och hans före detta fru - Wipharat - är goda vänner. Sånt betyder mycket.

Ja, nu vet ni lite.
Högst oväntat var det att Guy och jag själv har gemensamma anor, det visste jag inte förrän han berättade det, men så är det. Nu kommer jag inte ihåg om det var på min mormor eller morfars sida. (det var på min mormors mammas sida).
Jag frågade vad hans pappa hette .., eller jag sa "hette din pappa Folke?"
Jo, så var det och han svar snickare.
Guys mamma hette Rut och var bland annat hemsamarit.

Bilden här ovanför är förstås tagen av Guy och vilka underbara färger där är!

Under årens lopp har jag fått sååå många underbara fönsterbilder av Guy; jo, jag tror att jag ska göra ett litet galleri med dem, eller nåt sånt.

Tack för att du ringde upp Guy!

//Och så här skrev Guy när det gällde slätkskapet. "Jag tittade också på Per Olovs fru och hittade ett släktband, nu på min farfars sida där det finn en hel del sameblod. Vi är ordentligt släkt även om det är så pass länge tillbaka så blodet numera är rätt utspätt.

(Per-Olovs fru var alltså min mammas mormor).

3 kommentarer:

Babsan sa...

Kul att du fick kontakt med Guy🤗och häftigt att ni är släkt

Elisabet. sa...

Babsan: visst är det! Jag tycker om honom.

Rexxie sa...

Härligt med lite livstecken!