torsdag 13 september 2018

Dagens fönster och det här med Em ...


Ja,  här kommer ännu ett av alla de fönster som Guy tagit under årens gång; det här tror jag var från ett besök i Vietnam, närmare bestämt i Hanoi.


Någon frågade hur det gick med insamlandet av pengar (eller mer: vad hände med honom?)  till den då unge pojken Ems utbildning. Egentligen hette han Winai. Jo, det höll på i ett par år och här på bilden står han och visar upp sig, då var det inte långt kvar av hans utbildningstid, som verkstadsmekaniker.


Bild från skolan ....Och allt började med att Guy - då boendes i Thailand - skadade sitt ben/knä och Em då hjälpte honom med det dagliga livet (det är det bilden visar) och Guy berättade om pojkens situation hemma och jag tänkte att det borde vi väl kunna ändra på. Vi var ett gäng på kanske åtta, tio personer som varje månad skickade pengar till ett visst konto (vi fick god hjälp att administrera det hela från början, ja, av Wipharat) och först ville Winai/Em gå på nån fotbollsskola, men där kom han inte in, det blev en riktig mekanikerutbildning på ett par år.

Om det är  n å n t i n g  jag verkligen känner mig tacksam över, så är det att vi fixade det!
Och att vi litade på varandra!
Det var ingen riktig förening, inga märkvärdiga protokoll, inga jurister inblandade, pengarna gick in på ett särskilt ica-konto (det var inte det lättaste att hitta ett sätt att skicka pengar där hanteringskostnaden inte var stor) och så vidarebefordfrades pengarna var månad till Winai/Em.
Jo, det kändes verkligen bra!

Inga kommentarer: