lördag 15 september 2018

Dagens fönster ....


... tillägnas Eva på Frösön som säkerligen har haft en oförglömlig vecka, men inte för att den varit så vansinnigt ljuvlig, utan tvärtom: den har väl innehållit allt från chock till dödsångest, då, när hon så hastigt fick besked om att hon drabbats av leukemi.

Ville det sig illa, så där så den skulle vara i den akuta fasen, hade det inneburit flera månaders behandling i Umeå och från Östersund till Umeå är det en bra bit, nästan fyrtio mil!
(Apropå människor som förfasar sig över några få mil till närmaste sjukhus. Universitetssjukhuset i Umeå är alltså länssjukhus för jämtlänningar!!)


Men så igår .., får Eva av läkaren veta att nej, det är  i n t e   den akuta fasen, det är den kroniska och i vanliga fall kanske man inte slår volt av en sån upplysning, men alternativet .., ja, men åååå, då blir man väl ändå så glad, så glad och så tacksam!!
Och framför allt: lättad!

Så lät det när jag pratade med Eva igår .., som om hon nu kunde ställa ett fönster på glänt och släppa ut all ångest och oro!

Båda fönsterbilderna har hon tagit.
Humlan som vill ut ..., som inte förstår att det är en glasruta mellan, men som ju ser friheten.
Och den andra; från familjens semesterresa till Kroatien .., ett fönster som står öppet .., sol och värme .., själva livet!

Så underbart för dig Eva!