torsdag 4 oktober 2018

Och så blev det torsdag ...


Och vid halv åtta, då ställer jag mig - som alltid - vid fönstret och tittar ut.
Det är ännu mörkt hos grannarna (en stund senare kommer kvinnan, hon har morgonrock och foppatofflor ., det vita håret utsläppt och nu är hon på väg att hämta morgontidningen, sååå vacker är hon!), men nere på marken, under eken (den som har fördubblats i storlek under mina år här) ser jag familjen Fasan som försiktigt, försiktigt kommer spatserande för att - om möjligt - hitta lite mat.


Eken släpper ju nästan aldrig sina blad - det tar  s å n   tid - men boken nere i slänten, där är snart helt kal. När väl eken tunnats ut, då kan vi skymta Britt och Eckes sommarhus.


Igårkväll började programserien med David Batra och svt-korrespondenten Malin Mendel, det som heter "Världens sämsta indier". Vilket härligt program! Ibland känns det aningen för ..., ja, det är ju så upppenbart att David B. ska bli chockad över mycket och det blir han onekligen (det är då det känns lite väl utstuderat, men det ingår väl i det hela ...), men i det stora hela tycker jag att det var ett helt underbart program! (Såja, nu har jag använt såväl härligt som underbart). 

Dessutom är det ju ett program där man får ta del av en helt annan kultur och det är, enligt mitt sätt att se det, det allra bästa! Indien har alltid fascinerat mig och jag minns en gång i Malå när vi fick ett vykort från Tommys kusin som då befann sig i just Indien och hon skrev om allt det kaotiska och folkmyllret och smutsen och ändå kände jag en slags längtan att få uppleva det på egen hand.
Nu vet jag kanske inte.
Jo, Kanske.
Missade du programmet, så finns en länk till det första avsnittet här.

Bettankax skrev i en kommentar på ig att hon har grav råttfobi och hon visste att det skulle figurera råttor i programmet. Då kan jag meddela att jag såg en enda råtta (när det är är arton minuter kvar) och det är när David och Malin står ute på lilla, lilla, lilla gatan utanför hennes hus. Sen kan du slappna av och låt nu inte den enda råttan få dig att skippa programmet, Elisabeth!
(Själv fortsatte jag tittandet på play och det var hur intressant som helst .., såg avsnitt två och halva avsnitt tre!)


Igår var det soligt och fint ..., då såg det ut så här.


Och så här.
Hela tiden solstrålar som letat sig in genom lövverket.


Tog stigen som löper längs bäcken - den som mynnar ut i havet - och då kommer man fram till Britt och Eckes hus. Åååå, så många äpplen som hade dråsat i backen!! Där någonstans hade dom nog givit upp, för dom har ändå samlat på sig säkerligen tusen äpplen som lagts i lådor!
Ett äpple tog jag med mig hem och har nu delat det i småbitar som fick följa med i yoghurten.


Stoooora, härliga äpplen med lite strävt skal!
Någon som vet vad det är för sort?

Och nu är det alltså torsdag och idag står ett besök på återvinningen i Falkenberg på schemat; det är kanelbullens dag och friherrinnan ska titta över på kaffe och hopefully en kanelbulle eller två och jag ska skriva brev och skicka några vykort; alltså ägna mig åt sånt som är det absolut bästa jag vet.


7 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Kul programidé!

Gillar att de visade olika delar av samhället, slummen, medelklassen och framtidsvisionen med Smart City - som tydligen skulle byggas X 100 stycken.
Intressant.
Det är sånt här jag vill se från andra länder inte bara matas med eländet på nyheterna - det skapar ingen helhetsbild.

Tumme upp SVT!

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: du formulerar det så bra, precis så kände jag också! Det gav en hopp! Och även om det var roligt mellan varven, så var det så informativt, det kändes nästan som om man varit med där!

Anonym sa...

Missade programmet trots att jag föresatt mig att se. Jag är en sån där som gillar att resa ”nära”, MEN om jag skulle rest lååångt hade Indien nog varit första resmålet. Inte nån glassig palmskuggad strand i Karibien eller Thailand. Inte USA eller Oceanien. Nej, everydaylife in India. Men jag är nog lite för feg...
Hedgrenskan

Turtlan sa...

Instämmer här! Tänk vilken utveckling det sker i tex Indien och kina med alla dessa människor som bor där. Vi är ett litet fjuttland på så vis.
Tänk bara det hör med toalettfrågan i Indien.
Ja det är så kul se från andra länder, det mer vardagliga.

mossfolk sa...

Jag halkade av en slump in på avsnitt ett ikväll och upptäckte nu, fyra avsnitt senare, att klockan närmar sig mitt i natten ;) Betydligt mer intressant än jag hade trott.

Mian sa...

Cox pomona kanske?

Elisabet. sa...

hedgrenskan: jo, jag skulle gärna vilja åka till USA och väldigt gärna till en palmskuggad strand i Karibien, men lika gärna till Indien ,-) Men jag har inte dom pengarna. Eller kanske om jag sparar länge, men så viktigt är det inte ,-)

Turtlan: och det var det som var så intressant med programmet, att så många olika delar tas upp! Framtid och som det är nu.

mossfolk: ,-) (Jag klämde alla natten mot igår!) Instämmer i allt.

Mian: nu vet jag: det är Belle de Boskoop, sa Ecke.