måndag 1 oktober 2018

Resumé ....

Det är mycket här i livet som kanske inte blir som man tänkt sig; man kanske har föresatt sig det ena eller andra och så glöms det bort eller man tar inte tag i det ,,. eller man orkar inte eller man tappar sugen.Innan jag gick i pension beslutade jag mig för att sätta fart på bokläsandet igen (jag läste kopiöst mycket under en period av mitt liv!) och så skulle jag se fler filmer.

Den sista biten var inte särskilt svår att uppfylla. Jag - som i min ungdom - var en ytterst flitig biobesökare och som under tiden i Helsingborg såg fler filmer än jag någonsin gjort (mest hos helsingborgaren), tappade liksom bort den biten när jag flyttade till Halland.
Dels arbetade jag bara kvällar .., dels är det ett par mil in till Halmstad och lika långt till Falkenberg och kanske tyckte jag inte att utbudet var det bästa heller.


Men så visste jag ju att Hildas mamma Mymmel är ordförande för Halmstad filmstudio och det ena gav det andra och vips, hade jag betalat fyrahundra kronor för möjligheten att se tio filmer - en varje måndag - och ikväll var det premiär för min del (förra måndagen var jag för trött; då hade jag suttit i bil från Sthlm till Ljungby och därefter buss till Halmstad) och kvällens film var "Utan nåd" av Fatih Akin och med suveräna Diane Kruger i huvudrollen. En tysk film! 

Filmstudion håller till på Röda Kvarn (för övrigt den enda biografen) vid Lilla Torg inne i Halmstad och till min oerhörda förvåning var salongen i det närmaste fullsatt när jag kom dit tio minuter i fyra nu på eftermiddagen (Fyra visningar var måndag, kl. 14. kl 16.00, 18.30 och 21,00) och jag hittade en ledig plats på andra raden framifrån .., hjääälp, jag fick nästan böja mig bakåt!
Men det gick bra.
Och filmen var i mitt tycke himla bra!
Den hade nästan allt.
Här är en trailer.


Arbetade till halv två idag (kassan hela tiden) och det blir likadant i morgon.
Så oändligt mycket mindre stressigt det är att arbeta förmiddag!!
Dels är vi flera i butiken, men så är det inga postpaket i burar som ska tas hand om (dom kommer senare) och ja, det är ett helt annat lugn.

Idag var det veckotidningarna som skulle upp och det är inte klokt vilket slöseri det är med papper .., dyra tidningar som Plaza interiör och andra, ja, dom får man mängder av och vi säljer kanske ett par stycken! Resten går i retur och bränns väl upp; kanske återvinns det, men ändå?

"Den elfte talmannen" - pv, alltså - är på körövning och kommer väl hem vid halv tio .., han har således varit hemifrån sedan i morse klockan sex.

Och så som på bilden här ovanför, såg det ut när jag vid åttatiden hade rastat Harry nere vid havet och var på väg hem.

Så var det.

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Men vad har hänt? PV var ju 12:e vice talman enligt honom själv. Har någon avgått?

🤔

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag är väl utarbetad ,-)

Turtlan sa...

Kanske kan hoppas att ngn SD vice talman i ledet fått gå .... enl min önskan då.

Turtlan sa...

För min del så är det mycket ”efter denna pluggtermin plus januari”.
Då ska jag läsa vanliga böcker, gå på bio och badhuset. Inte umgås med tjocka böcker om sjukdomar.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, du verkar ha fullt upp nu, Annika! Den här kursen, var det nånting som kom med det nya jobbet?

Turtlan sa...

Ja exakt. Eller borde ha läst den för länge sedan. För att vårdcentralen ska få bli certifierade inom mitt område så måste en ssk ha den här utbildningen som är på 15 poäng. Min studievana och ffa disciplin är inte på topp precis.

WalkaboutSweden sa...

På tal om nåt annat...

Såg din kommentar på min blogg, om svårigheten att kommentera.
Visst blir man väldigt irriterad!

Häromdagen försökte jag kommentera på Tonys blogspotblogg via min mobil. Hur jag än gjorde så gick det bara inte.
På datorn funkar det bättre.

Kan inte förstå varför inte hela systemet mellan Wordpress och Blogspot kan förenklas. Hur svårt kan det va´?

Tråkigt!

♥ Barbro D