tisdag 16 oktober 2018

Pensionen ....

Eller när det kommer papper i en aldrig sinande ström.
Det är brev som gäller tjänstepensionen och alla fonder man har sparat i och hur det ska utbetalas eller när och på hur många år och till slut känner man - jag - bara en enda stor förvirring.

Jag har väl kanske inte brytt mig tidigare .., tänkt att det ordnar sig.
Och till pensionsdagen var det ju en evighet.
Trodde man.

Jo, det ordnar sig säkerligen, men det är många frågor som tjoppar upp.

Då blir man extra glad och tacksam när man ringer upp ( i det här fallet Folksam - LO pension) och får prata med en man - som visserligen talar en ganska grötig skånska - men som är vänlig och då menar jag verkligt vänlig.

Sen pustar man ut lite och tänker att snart ska väl det mesta vara på plats.

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Oj oj oj... få lön den 27:e varje månad tycks betydligt enklare .... ;-)

Elisabet. sa...

Turtlan: b e t y d l i g t enklare! Jag hade ju olika fonder och jag tycker att det har bara vällt in alternativ och olika slags information.

WalkaboutSweden sa...

Tony är väldigt nöjd med hur allt har fungerat.
Han hann ju inte få några papper från alla möjliga ställen eftersom han valde att sluta redan vid 62.

Via minpension.se fick han reda på allt som behövdes och kryssade bara i rutorna för hur många år han ville ha de olika tjänstepensionerna utbetalt på.

Sedan stämde han av via telefon med en pensionskunnig person (som man kan boka via Försäkringskassan) så att han inte begick några uppenbara fel.

Jag är faktiskt imponerad av hur enkelt det var.

Skönt när allt är klart och fungerar utan problem. :D

Bert Bodin sa...

Jag tycker att det varit rätt krångligt. Som sagt, mycket papper, många beslut.

Men pengarna raaasar ju in, så det är väl bara att göra slut på dem. Ganska lätt. För med ett serviceyrke i bagaget blir det inte så mycket. Men jag lever gott. 😉

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: så gjorde friherrinnan också och jag har pratat med nån och pv har fått hjälpa mig med nån annan, men i stort sett tycker jag att det är krångligt ,-)

Bert Bodin: ja, precids. Och inom livsmedelsbutiker finns det knappt heltidstjänster, iaf inte där jag har arbetat och pensionen blir därefter.
Bedrövligt låg. Men jag har heller inte varit förutseende och pensionssparat, så jag har ingen annan att skylla på. Och vi klarar oss ju. Men stackars dom som inte är två.