onsdag 17 oktober 2018

Sista dagen ....


... med näst intill sensommarvärme, säger den till synes alltid så glada Tora, meteorolog i Morgonstudion och just nu, när klockan är kvart i elva, är det verkligen strålande sol och ett härligt höstväder. Småfåglarna har fått frukost .., det är full fart i dom två fröautomaterna .., mest talgoxar, nötväckor och pilfinkar. Ibland spatserar en fasanhöna på marken och pickar i sig frön .., och jag tänker att nånting mer skyggt än fasaner torde vara svårt att uppbringa.
Alltid på sin vakt.
Minsta rörelse där jag står i fönstret och tittar ut, så flyger dom iväg.


Annat, som nu inte har med fåglar att göra.
Igårkväll upptäckte jag en liten broschyr på byrån och på framsidan stod det bara "Bodil Hedlund" och när jag bläddrade vidare insåg jag att .., ahaaa ., det är alltså hon som har målat tavlan, den som pv för många år sedan vann på ett konstlotteri och jag har aldrig vetat vem konstnären var!


Om denna Bodil kan man läsa följande: född 1946 i Östersund (inte undra på att namnet kändes så oerhört norrländskt) och att hon har ställt ut på Liljevalchs 1984, 1985 och 1986 och i Chile, i konsthallen Las Condes, i samband med kungaparets besök statsbesök i Chile.

Och råkar man inte känna Bodil Hedlund och bli hembjuden - hon bor delvis i Kapstaden - så kan man titta in i hennes hem här.

Mer av hennes alster finns här.

Och i de båda ateljéerna ser det ut så här.



Här berättar hon själv ...


Avslutar med en bild som gjorde mig så glad i helgen.
Det var ju prinsessbröllop i England i lördags och för att vara en som - egentligen - tycker att monarki är vansinne, var det ändå en stor besvikelse att jag glömde titta på direktsändningen av själva bröllopet, för övrigt streamad på facebook.

Jo, men så är det, jag tycker så vansinnigt mycket om sånt här spektakel; det är nästan det roligaste jag vet! Och eftersom jag sedan lång tid tillbaka följer hela det brittiska kungahuset på instagram, tycker man sig nu nästan känna dem ..., ja, ja, skratta ni, men så är det.
Och när nu Fergie och Andrews dotter hade klarat av själva vigseln, då var det så underbart att se att Fergie - denna friska fläkt som inte längre är gift med prinsen - hade tagit av sig sina högklackade skor när allt var över!

Nu blir det promenad med Harry och sen vankas ett extrapass från tre till åtta i eftermiddag.
Pv har fått fasta tider - tisdagar och torsdagar - under fem veckor fram till jul och idag är han i samma skola som igår och förrgår; grundskolan i Gullbrandstorp.
Det schemalagda är på ett gymnasium där han tidigare inte arbetat. Spännande!

Ajöken, sa fröken

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Nötskrikan är en annan fegskit. De flyr i panik bara man tittar ut genom fönstret.

Småfåglarna bryr sig inte.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: fast den är inte så skygg här .., jag har fångat den på bild flera gånger och då stått vid fönstret. Men det är inte ofta jag ser den.