onsdag 14 november 2018

Åtta timmar av femton ....


Nog är det ganska fascinerande ändå, att Västerbotten har fostrat så många - i mina ögon - fantastiska författare! Torgny Lindgren, Sara Lidman, Åke Lundgren (ja, just Åke Lundgren), P-O Enqvist, Stig Larsson och Stieg Larsson och nu också Karin Smirnoff, vars bok jag beställt på rekommendation av Mari i Falköping.

I flera dagar har jag mellan varven lyssnat till P-O Enquist  (med ui!!) som själv läser ur sin över femhundra sidor tjocka bok "Ett annat liv". Det har inte varit helt problemfritt. Jag har somnat .., vaknat till ., fått spola tillbaka men vet ju då inte riktigt v a r  jag seglade iväg och ibland har jag vaknat av att det varit så intressant; det är ju rent obegripligt att hjärnan liksom sållar ut och på ett sätt puttar lite i en så man vaknar!

Idag beställde jag själva den fysiska boken från Bokbörsen.
Tio kronor kostade den, plus frakt 55:-, men det kan jag ta.
Såå skönt det ska bli att ta sig an boken .., kanske jämsides eller helt enkelt ta den från början!
Nu, när man är pensionär och har tid, så är det ju bara att ta för sig.

Vad tycker jag om boken?
Jag tycker att den är underbar, frånsett när författaren minns sina sexuella eskapader, vilket jag tycker blir väl tjatigt. Men för övrigt: kanon!

(Dessutom, men det hör ju inte samman med själva boken, tycker jag att P-O Enquist med ui, är Sveriges grannaste karl).

8 kommentarer:

Rexxie sa...

Jaha, nu var jag också på väg att beställa den, men kom på att jag redan hade den... :-)

Numera har jag ju alla mina böcker sökbara på internet (och via en app på mobilen) så nu blir det inte så många dublettköp som det blev tidigare...

https://cloud.collectorz.com/184919/books

Babsan sa...

Rexxie det vore nåt för mig .Finns svensk variant och pris?

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, jag minns att jag fick en tjock bok av dig, nån norska författare .., jag tror att han hette Lars .. och du hade dublett av den! Generös som alltid!

Rexxie sa...

Om man kan stå ut med engelska så är Collectorz ett jättebra alternativ! Jag har ju köpt hela paketet (Book Collector) men om jag förstår det hela så kan man köpa mobilvarianten "CLZ Books) fristående för 159:-

Det är CLZ Books som är hela "grejen"! Du tar din mobil, fotograferar streckkoden på baksidan (eller knappar in ISBN) och så söker CLZ Books i lite diverse databaser och oftast finns den redan registrerad och då lägger man bara till den.

https://www.collectorz.com/book/clz-books

Ett annat alternativ är https://se.librarything.com/

På svenska, gratis för de 200 första böckerna men sedan kostar det antingen $10 per år eller $25 för livstid. Har reggat mig, men kommer att fortsätta med Collectorz pga enkelheten med kameran i telefonen OCH att man har databasen med sig på telefonen när man väl står där i bokaffären och undrar om man redan har boken eller inte... :-)

Benved sa...

Hej Rexxie,
hur funkar det med gamla böcker. De har ju inte streckkoder? Dvs kan du peta in hela ditt bibliotek på något av dessa sajter?
Hade varit förträffligt att få böckerna registrerade.
Eva

Anonym sa...

Tack snälla Rexxie you made my day.Nu kanske jag slipper all dessa dubbelköp.Jag står ut med engelskan och 159:- är helt ok det med./ Babsan på jobbet

Elisabet. sa...

Rexxie: du är ju en klippa! Men det visste vi förstås redan.

Rexxie sa...

Benved: Det är inte alla böcker med ISBN som finns heller. Kan t.ex vara "smala" böcker från små förlag osv.

Böcker som inte finns med, eller som saknar ISBN får man knappa in själv, namn, författare, förlag osv. Med "stora" versionen av Collectorz får man frågan om man vill spara "till kollektivet" om den har ett ISBN. Nästa person då med samma bok slipper knappa in det själv. Vet dock inte om just "spara till kollektivet" finns med i lilla versionen.

Men som sagt, du kan alltid knappa in böckerna helt manuellt om du vill, men det är ju betydligt enklare att bara läsa ISBN...