tisdag 13 november 2018

Så var det gjort! 


På väg hem från affären där friherrinnan och jag själv handlat, kom jag på det här med influensavaccineringen! Alltså svängde jag inte in på Ejdervägen, utan fortsatte raka spåret till vårdcentralen i Slöinge. Till min förvåning (hur kunde jag bli förvånad ...!?) var där fullt och nästan mer än så i väntrummet och den här bilden gör inte verkligheten rättvisa, ty till höger om mannen på den vita stolen, där satt dom flesta, plus lite längre fram och så där jag själv satt.

Intill mig hade jag två äldre farbröder.
Den ene av dem var kort i rocken och krumryggig och alla tänder i nederkäken lutade ett och samma håll, men åååå, så rar han var! När vi alla suttit där tysta i kanske tio minuter, sa han - på nån slags härlig dialekt - att ..."här är ju lika tyst i kyrkan ...".
Och så looog han.

Klockan 13.00 öppnades receptionen där vi skulle betala och detta skulle gå i turordning, ja, man fick ta en nummerlapp när man kom in i väntrummet (och rullen med lappar var det ingen som hittade .., man fick visa, den hängde på tamburmajoren vid fönstret) och sen, när vi skulle börja betala för oss (först betala, sen ropades respektive patient upp), så blev det lite småkaos.
Vems tur var det egentligen?
Och dom som kom långt efter oss och bara stövlade in till den alltid så vänligt leende kvinnan i receptionsrummet (där en ny höj, - och sänkbar disk installerats, nu var den i högt läge, det kändes som om man var på banken ..), dom fick snopna komma ut igen och ta en nummerlapp.

Till slut sa jag att den som kommer ut från lilla rummet och har betalat kan ju säga vilket nummer som står på tur och det tyckte även mannen på den vita stolen och då fungerade det perfekt.

Själva vaccinationen tog knappt en halv minut och kändes inte alls.

En yster Harry mötte mig vid ytterdörren och sigge hoppade ner från sin älsklingsstol och ville gå ut .., själv ordnade jag mig kaffe och en god macka med skivbar Arbogapastej.
Mer behövdes inte.

7 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag fick mitt vaccin igår, tillhör ju numera en riskgrupp. Vet inte om det blev tilt i kroppen för igår kväll kräktes jag av min cytostatikamedicin, vilket jag inte har gjort sedan första veckorna.

Cecilia N sa...

Tänk att de inte fått häng på det där ännu!
https://cessistickar.blogspot.com/2009/11/sticka-stack-stuckit.html
I och för sig en annan vårdcentral, men alla har väl haft köer till vaccination vid det här laget?

Elisabet. sa...

Cecilia N: men jag tycker ändå att det gick jättebra! Att vi var många som väntade var ju vårt eget fel, det fanns även möjlighet att boka tid. Det enda lilla strulet var ju vems tur det var, men det löste vi själva ;-).

Elisabet. sa...

Evas blogg: usch, stackare!!

Bert Bodin sa...

Du tog väl mot lunginflammation också?

Benved sa...

hmm här det gratis om man är pensionär. Fast du kanske inte har blivit det "på riktigt" ännu!
Tycker det funkar smidigt i kön.Alla tar en nummerlapp och fyller i uppgifterna medan man väntar, Sedan en kort väntestund och alltid några man känner som man kan fråga "hur det är"!
Livet på landet!

Elisabet. sa...

Bert: nej, men det ska jag göra!

Benved: här fylldes inga papper i .., vi bara kom, slog oss ned, och gick därifrån ,-)