måndag 12 november 2018

Hurra, hurra! 


Idag har min storasyster födelsedag!
Sjuttiofyra år.

En gång skickade hon ett gratulationskort till vår äldsta syster (det skiljer tre år mellan dem) och där gratulerades den äldsta till bemärkelsedagen, men längst upp stod det skrivet "better You than me".
Som vi skrattade!

Birgitta bor själv i huset utanför Adelaide .., hon är och har alltid varit orädd .., hon är rättfram och oerhört snäll. Och hon har varit med om en hel del. Hon har brutit flera ryggkotor och legat i gipsvagga under flera månader (skidolycka) och hon har dråsat i backen när hon skulle beskära ett träd och så hamnade hon med huvudet i en stenmur och det var inte långt ifrån att hon seglat vidare!

"Men det var ändå bra, för all min migrän försvann .. inte ett anfall sedan dess!" sa hon leende.

Nu är hon sedan en tid tillbaka änka, men tar obekymrat bilen och kör dom sextio milen söderut till sonen Fredrik som bor i Portland.



Så här såg det ut när hon i våras hälsade på hemma i fosterlandet.
(Här på besök hos AP).
Allt möjligt hann hon med .., hon bodde hon Rigmor utanför Hörby .., hon blev hämtad av min Maria som tog henne med till Upplands Väsby och guidade henne i Stockholm där B bodde under många år .., och Birgitta fick vara med när Emil tog studenten och sen åkte hon med oss tillbaka till södern, ja, vi lämnade av henne i Skåne och det var då fick rabarberpaj, innan pv och jag själv skulle åka hemöver.

Hurra, hurra för Birgitta!


Inga kommentarer: