lördag 17 november 2018

Dagens fönster ....


.... kommer från en bokhandel i S:t Albans norr om London.
Jag har ju sagt - eller tänkt - att i mitt nästa liv kanske jag ska satsa på att bli detektiv, det skulle jag tycka om och som ett led i detta har jag nu, med ledning av skyltarna på huset mitt emot bokhandeln, försökt luska ut på vilken gata den ligger.

Tittar man noga (jag får böja mig fram och ta på läsglasögonen) skymtar jag Mark ..., det kanske är  Marks & Spencers och till vänster en röd skylt; aha, Clintons .., och så får man söka på dessa båda  i S:t Albans och får då fram att dom ligger på S:t Peters´s Street och då borde den här bokhandeln ligga på samma gata! Då ska vi se om vi hittar den!

Få se nu ,,, bilden är kanske tagen från en våning upp i byggnaden ., då kan det kanske vara Waterstones? Vad säger madamen - hon som undrar vad man ska med varmvatten till - hon, som tagit bilden .., annannan?

Åtminstone verkar fönsterna på ovanvåningen stämma med dom på bilden?
Jo, jag är tämligen övertygad om att det var här den skånska madamen spatserade och hade mobilen i fickan, eller möjligen i väskan.



Här åtta minuter film från en bokhandel i samma stad och en dyr Nalle Puh.

Tack annannan som tog dig tid!

2 kommentarer:

Annannan sa...

Jo, Waterstones är det. St Albans är dubbelt så stort som Ystad och således finns det inte ett men två affärsstråk. Påminner också om Ystad i att här en gång fanns ett kloster. http://www.stalbanshistory.org/documents/1903_04_08_.pdf Det i St Albans är dock nästan helt utplånat och ersatt av en väldig katedral, definitivt överdimensionerad för en stad på 60 000 invånare.

I alls anfall, jag brukar sitta och jobba på Waterstones en stund en januarieftermiddag innan vi ska ha möte i en styrelse jag sitter i. Och när jag lyfte blicken såg jag just det här. Är det trevligaste bokhandelscafe jag vet!

Elisabet. sa...

Se där, annannan! Det känns nästan som om man har varit där nu.