onsdag 28 november 2018

Nu har vi förlängt livet ....


Idag har vare sig pv eller jag själv blivit inkallade (eller "utkallade" kanske) till jobb, så vi är hemma och idkar pensionärsliv.
Vad gör man då?
Jo, man kan till exempel stiga upp ganska tidigt och då slå sig ned i slitna loppisfåtöljen, dricka en kopp kaffe och ta del av morgonens nyheter hos SVT:s Morgonstudion. Där kan man upptäcka att före detta boxaren Mikaela Laurén ska delta i nån hopptävling till häst och om detta hade jag noll koll.

Men man är inte ensam om att inte ha koll.
Igår hade jag ingen susning om den amerikanske konstnären Henry Dargers och härom dagen fick vi veta att socialförvaltningen i Malmö inte hade så stor koll på företaget som hyr ut en femrummare till gängkriminella i samma stad och det var värre saker än så som uppenbarades, jo, så man är i gott sällskap.(Men min mamma hade nog varit nöjd. Hon tyckte att fängelserna skulle utformas som de allra trevligaste hem och så kunde mördare och andra få bo där livet ut och leva livets glada dagar, fast inte i frihet).

Nåja, när man väl konstaterat att det är mycket man inte vet, så kan man till exempel fortsätta tittandet, nu på en reprisering av tv-serien cleo, den som gick mellan 2003 - 2005 och - enligt mitt sätt att se - är något av det roligaste jag sett när det gäller sånt här.
Det är precis den humor jag tycker om!

I vanliga fall skrattar pv och jag åt helt olika saker, men se här, här sitter vi mitt emot varandra och skrattar så tårarna rinner!

Vad är det som gör det hela så roligt, kan man fundera över?
Eller vad är det som gör att  v i  finner det så kul?

Jo, för mig är det alla förvecklingar, men mest av allt superbra skådisar!
Där är Johan Rheborg, Susanne Reuter, Loa Falkman, Gustav Hammarsten, Rakel Wärmländer, Gustaf Skarsgård och en hel drös andra - alla lika bra -.

Nu frågar jag pv vad han tycker är det bästa med serien:
Så här svarar han: "Den är ju vansinnigt rolig .., ja, jag får ungefär samma känsla som när jag såg Pang i bygget med John Cleese .., ja, nu då, hur Loa Falkman ofta hamnar i trängda lägen och sen ska ta sig ur det hela och hur det då blir ...".

Vi har inte följt med i alla avsnitt - långt ifrån och kanske glömt en massa också - även arbetade jag kväll och hade väl fullt upp med dejtingsidan, men nu tror jag att här ska tas allt från början.

Det var det här avsnittet vi såg nu på morgonen, avsnitt 15, och man kan nog hoppa in där och ta en titt och känna sig för. Om man har lust. 

6 kommentarer:

Rexxie sa...

Jag ÄLSKAR Cleo! Det är riktigt intelligent TV till skillnad från exempelvis Andra åket...

Bert Bodin sa...

Cleo har jag aldrig sett. Och Rexxie har, som vanligt fel.
😃😉

Rexxie sa...

Det förvånar mig att Bert tycker att Andra åket är bra där alla norrlänningar framställs som inavlade bakåtsträvare...

Bert Bodin sa...

@Rexxie. Det förvånar mig att du inte känner till att vi har mycket hög toleransnivå och mycket humor. Hur är det med din? ;-)

Elisabet. sa...

Bert och Rexxie: Andra åket skippar jag helt. Finns inget i det som jag tycker om. Cleo är något av det bästa SVT visat, eller mer så här, alla avsnitt är kanske inte hundra, men många är så himla bra .,. och fångar på pricken hur det är på många arbetsplatser. Och mänskligt.

Elisabet. sa...

Ps. Mer om Cleo. Det är inte enbart alla förvecklingar, nej, det är så mänskligt gjort allting .., känslor som man känner igen och sätt att vara. Ds.