söndag 25 november 2018

Söndag ....


I hela mitt vuxna liv, ja, faktiskt sedan jag var tjugotvå år, har jag arbetat varannan helg.
Att då få uppleva helt fria helger .., flera på raken .., eller en oändlig rad av dem .., det är verkligen annorlunda! Vilken ynnest!

Så idag har vi gemensamt tittat på Vinterstudion och sett Therese Johaug vinna 10 km och ryssen vars namn börjar på B vinna stort bland herrarna och jag har gått på promenad med harry och småpratat med Pelle och Maria - grannarna från Lilla Stensjö - och jag har läst Dagens Nyheter från igår och pv har plockat fram dom elektriska ljusstakarna som jag kallar för adventssljusstakar, ja, jag bryr mig inte i när och om man bör ta fram dem, här behövs ljus i vårt hus! (Sen åker dom ut direkt julen är slut .., så härligt, då känns det som om man svingat sig över den mörkaste tiden!)

Vid halv två gav sig pv iväg till Halmstad för flera timmars övning med Halmstad kammarkör, ty nästa söndag är det ju adventsgudstjänst och det är nog det bästa pv vet. När dom klämmer i med i Otto Olssons "Advent" .., då påstår han att det blir ståpäls på hans armar. Ja, det är grant!


I Ystad såg det ut så här i mitt fönster, då, i adventstider.
Ja, den här slingan var så högt älskad av mig, att den fick sitta upp långt inne i februari och jag minns ännu mannen i trettioårsåldern som knackade på mitt fönster och menade att nu var det dags att ta ned den .., så där fick man inte göra. Det var nog på gränsen till civil olydnad.  Då fick den sitta upp ännu någon vecka. Kanske två.

Nu ska här tittats på hästhoppning!

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Haha, jag är beredd att hålla med mannen. Fast än värre är det med tjuvstartandet. Adventspynt sätts upp till första advent och tjugondag Knut dansas julen ut. Punkt slut.

Cecilia N sa...

Jag har samma pyntregler somm Mossfolk. Adventsstjärnan tänds när man kommer hem från kyrkan. Men första stearinljuset får tändas till frukost. Elstaken ryms inte hos mig längre.

Och ja. Otto Olssons advent får man ståpäls av! Heja pv!

Anonym sa...

Haha, jag är som du, Elisabet. Jag har redan satt igång. Och gör lite (mycket) precis som jag vill. Och skulle reagera likadant om nån sa till mig. :-)

Kram,
Ulrika