tisdag 20 november 2018

Tjopp, sa det! så var dagen tillända ...


Sex timmar på jobb, mest i frukten (lasta av två pallar och fylla in i fruktochgröntdisken), men också kassan och mejeriet. Jag kan säga att när jag kom hem vid halv sju var jag mer eller mindre halvdöd.
Har legat på soffan med handen i pv:s varma hand ... jag har tagit på mig sticketröja och det är eld i kaminen .., och jag har tagit en Alvedon och nu ska det bli kvällsfika, lagom till fotbollsmatchen mellan Sverige och Ryssland.
Men så roligt att träffa alla rara kunder.
Så många som är vänliga och hälsar en välkommen.
Där var Elisabeth J som nog är åttiofem år .., och där var rödhåriga lilla Emilia som berättade att idag var hon sist hem från fritids, men det hade varit skönt ändå att vara ensam med fröken, det var liksom lugnare, sa detta ljuvliga charmtroll!
Och där var trygga arbetskamraten Johanna (världens bästa kassörska) som tog sig tid och visade hur man fixar ATG-kundandelar och sen visade jag i min tur Linn, innan jag gick hem.


Häromdagen gick Eva på Frösöns mamma bort, nu är det Jessica i Västerås som förlorat sin pappa.
Vi är ju i den åldern förstås, när sånt här händer, men det hjälper föga att veta det, det blir lika ledsamt för den skull. Själv var jag tjugotvå när pappa dog och nog är det ju underligt att man kan sakna någon i fyrtiotvå år!
Och precis när jag skriver det här, ringer pv:s bror från Skåne.
Nu har deras hund Frida (femton eller sexton år gammal!)  tackat för sig .., det var inte alltför länge sedan deras jättelika bamsehund Obelix gick samma öde till mötes.


Mera jobb blir det i morgon, då mellan kvart i åtta och ett.
Sen blir det väl kalas - eller i alla fall kaffe - då friherrinnan har födelsedag.

Och ni har det bra, hoppas jag?
Ser fram emot advent?
Hur blir det med julklappsinköp?
Och julstress ...? Känner ni av det?

Här är det tämligen lugnt.


5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Nej. Någon julstress finns inte här. Ingen Schwartfredagshysteri heller. Dumma amerikanska påhitt göre sig icke besvär här.

Cecilia i Houston sa...


Jag ser fram emot den största amerikanska högtiden Thanksgiving, som firas i övermorgon. Vi brukar fira med vänner som inte heller har sina ursprungsfamiljer här i Houston och brukar bli 8-10 vuxna och ungefär lika många barn. Den som har kalaset hemma hos sig fixar kalkon och sås, resten av oss tar med alla extra rätter (side dishes), tranbärssylt, ost, bröd, sallad, vin och efterrätter. Jag är glad att ingen av de vi brukar fira med gillar de traditionella söta side dishes (sötpotatis med marshmallows tex... blä) utan det blir vanligtvis ungsstekta rotsaker (morötter, palsternackor, rödbetor, lök) och pumpa, vanligt potatismos och sötpotatismos, brysselkål och en vegetarisk variant av kalkonfyllning. En sak jag gillar med Thanksgiving är att det inte ges presenter.

Jag firar inte advent, kanske gör man det i kyrkorna men inte allmänt. Både jag och min man är dessutom ganska likgiltiga julfirare men brukar göra en ansträngning när svärmor är här på besök för hon älskar jul och presenter. Jag har dock aldrig gått med på att ha gran för jag har tre vilda katter :-). En amaryllis eller två är tillräckligt våghalsigt...

Anonym sa...

Ingen julstress alls. Vet inte var jag ska fira jul än heller... Hemma här hos mig, hos dottern, syrran eller våra föräldrar.
Håller som bäst på med att hitta MITT LIV PÅ NYTT! Känns så bra och hoppas att det blir lika bra för sonen som flyttade tillbaka till syrran sin i stan efter två veckor här...
Mattan du står på gillar jag verkligen! Är det någon som fortfarande går att köpa tror du och var isf?
Kram Kerstin i Dalarna

Babsan sa...

Ingen julstress här .Men bli på nåt påverkad av hysterin kring julen på nåt sätt ändå🤔🤔Handlar julklappar til de små ,ytterst sparsamt till de stora .Lagom med julmat.Roligast med julen är att julpynta särskilt ute på landet.Iår firar vi lilla julafton i Oslo veckan innan.Lite svensk julmat tar vi med sedn blir vi ute på landet och hoppas förstås på snö

Anonym sa...

Noll julstress. Det har jag inte känt på många år. Vi firar så stilla och lugnt och olika från år till år och ingen bryr sig särskilt mycket om några "måsten".
Advent älskar jag för det är så mysigt med stjärnor och ljusstakar och ljusslingor.
Julklappar älskar jag att ge, men vi ger bara enstaka paket. Det räcker ju. Vi bor alla litet nu också (Andreas och Nathalie i en liten tvåa, Christian och Lisa i en pyttepytteetta och jag snart i en husvagn) så det går ju inte att ge varandra en massa prylar. :-)
Det viktigaste för oss med julen är att få umgås. Spela spel och ja helt enkelt vara tillsammans.
/Ulrika