tisdag 20 november 2018

Tisdag ....


Tandläkarbesök i Söndrum - det var den där fyllningen som lossnat - och när tandläkaren skruvar fast den här "formen" där själva fyllningen ska hamna, så skär den sååå hårt i tandköttet, så där så jag kände hur tårarna började rinna. Det är ju tur att även om smärtan är överjävlig, så domnar den liksom bort ibland.

Efteråt ett besök på Ica i Söndrum, butiken som ligger intill folktandvården.
Å, vilken fin och välordnad affär!! Fint skyltat .., julblommor för sig i som en prydlig trave ., alla grönsaker i kylar med dörrar framför, ja, sånt.

Så hemåt.
Svänger förbi Hemköp där chefen är ute på parkeringen och ropar "Hej Bettan! Har du svarat Bodil?!" och jag förstår ingenting. Å andra sidan har jag inte haft igång mobilen, då, medan jag satt i tandläkarstolen, så det förklarar väl det mesta.
När jag tittar efter ser jag att det är en förfrågan om jobb mellan tolv och sex?
Idag, alltså.
Någon är sjuk.
Ja, men det går ju bra.

Inne i personalrummet sitter Bodil, Mange och Pernilla och på bordet ligger drösvis med scheman fram till jul och kanske längre än så. Det är en bekant syn .., så har det suttits och funderats varje november när jag arbetat på Ankaret.

"Den 22:a december .., vad säger du om att arbeta då ..?" frågar Bodil och jag säger att det är okej.

Nu blir det brått att rasta Harry ..,  och göra mig i ordning .., om en timme ska jag åka iväg.

1 kommentar:

Astrid Binnerstam sa...

Känner väl igen den där mycket hårt nertryckta formen runt en tand som ska fyllas. Det är då man begriper att tandläkare i all hemlighet är sadister. Och att jobba den 22 december? Hoppas du är helt ledig dagen efter i alla fall. :-)