onsdag 21 november 2018

På frågan om julstress ....


.... svarade Cecilia i Houston så här:
Jag ser fram emot den största amerikanska högtiden Thanksgiving, som firas i övermorgon. Vi brukar fira med vänner som inte heller har sina ursprungsfamiljer här i Houston och brukar bli 8-10 vuxna och ungefär lika många barn. 

Den som har kalaset hemma hos sig fixar kalkon och sås, resten av oss tar med alla extra rätter (side dishes), tranbärssylt, ost, bröd, sallad, vin och efterrätter. Jag är glad att ingen av de vi brukar fira med gillar de traditionella söta side dishes (sötpotatis med marshmallows tex... blä) utan det blir vanligtvis ungsstekta rotsaker (morötter, palsternackor, rödbetor, lök) och pumpa, vanligt potatismos och sötpotatismos, brysselkål och en vegetarisk variant av kalkonfyllning. 
En sak jag gillar med Thanksgiving är att det inte ges presenter.

Jag firar inte advent, kanske gör man det i kyrkorna men inte allmänt. Både jag och min man är dessutom ganska likgiltiga julfirare men brukar göra en ansträngning när svärmor är här på besök för hon älskar jul och presenter. Jag har dock aldrig gått med på att ha gran för jag har tre vilda katter :-). 

En amaryllis eller två är tillräckligt våghalsigt...


... och Kerstin i Dalarna så här:

Ingen julstress alls. Vet inte var jag ska fira jul än heller... 
Hemma här hos mig, hos dottern, syrran eller våra föräldrar.
Håller som bäst på med att hitta MITT LIV PÅ NYTT! Känns så bra och hoppas att det blir lika bra för sonen som flyttade tillbaka till syrran sin i stan efter två veckor här... Mattan du står på gillar jag verkligen! Är det någon som fortfarande går att köpa tror du och var isf? 

Kram Kerstin i Dalarna

//Kerstin: mattan har jag köpt hos Getinge Mattcenter inte långt härifrån och om den finns kvar vet jag inte, men jag kan höra med dem om du vill?



Och Bert i Luleå svarade så här: 

Bert Bodin sa...
Nej. Någon julstress finns inte här. Ingen Schwartfredagshysteri heller. Dumma amerikanska påhitt göre sig icke besvär här.

Inga kommentarer: