måndag 19 november 2018

Nån slags ...


Måndag är måndag.
Ny start på veckan.
Somliga ser livet cirkulärt, min hjärna är fyrkantig och ser tillvaron som ett långt streck.
Som en linjal som börjar om från början i januari.
Så nu är vi på sluttampen.

Läser att Eva på Frösöns mamma har lämnat jordelivet.
Ja, vi är många nu som börjar vara - eller har varit det länge - föräldralösa.
Det blir som ett annat slags liv.
Kanske har man ibland tänkt "å, om hen finge somna in .., det är ju inget liv det här!", men sen, när det väl sker, uppstår en sån tomhet.
Jaha.
Nu är det över.
Nu står man först i kön.
Den där tomheten, den hade jag inte förväntat mig när mamma gick bort.


Måndag, ja.
Ringer Folktandvården för att få tid till den tappade fyllningen och till min oerhörda förvåning säger kvinnan i växeln att jag kan komma i morgonbitti, dom har ett sent återbud, kan jag vara på plats tio i nio? Jag säger att det går utmärkt. Samma tandläkare som sist, hon som var så fenomenalt bra och heter Hanna.

Klockan ett ska jag skjutsa den för tillfället bil-lösa friherrinnan till Gullbrandstorp för vaccination och inhandling av mat och senare idag - eller ikväll - är det ju Filmstudion.



Det är filmen "Vad ska folk säga" som visas.
Så här skriver SVT:s Fredrik Sahlin om filmen.



I Båstad går på onsdagkväll en film som jag mer än gärna skulle vilja se, den heter "Cold war" och kanske, kanske, kanske .. men det är ju flera mil till Båstad, jag måste ta mig förbi Laholm och över Hallandsåsen (och nej, jag ska inte promenera), ja, jag får se.
Om jag bara säkert visste att den till våren visas på Filmstudion .., men det vet jag inte.


Apropå kärlek.

Nu ska jag ta tag i den här dagen!

8 kommentarer:

Cecilia N sa...

Det må väl gå att önska film hos programrådet, eller vad det månne heta.

Tänkte idag på en sak om min morfar och att jag kan ju fråga mamma. Ja, än kan jag det. Den dagen lär komma när det inte går.

Elisabet. sa...

Cecilia N: jo, ordförande i filmstudion är Hildas mamma, så jag sms:ade henne. Nej, jag behöver inte åka till Båstad på onsdag ,-)

mossfolk sa...

Jag har försökt övertala min mamma att vaccinera sig mot influensan, men nej det är helt omöjligt. Själv är jag redo att vaccinera mig mot precis allt efter de här sjukveckorna. Undrar om det finns regler mot att jobba i skyddsdräkt och gasmask 😉
För övrigt är jag mycket nyfiken på om den högutbildade mannen med många intressen får något napp.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det kan man fundera över. Jag är alltid lika fascinerad över att så gott som alla män som är äldre än mig, uttrycker sig ungefär så här. Och stil och charm .., kan man vara säker på att man har det? Det hade jag aldrig vågat skriva ut, men se, det kan män ,-)
(Till eventuella manliga läsare här inne: ja, jag generaliserar ,-)

Benved sa...

Hej,
vad kul med en filmstudio så nära dig!
Jag vet ju inte hur långt du har till närmaste station, men tåg är så enkelt o praktiskt. Ja förutom igår när det tog 4,5 h att resa Falkenberg Malmö. Men jag är alltid tidigt ute så jag kom fram i tid trots förseningar.

Elisabet. sa...

Benved: ja, det är 22 km in till Halmstad och lika kort eller långt till Falkenberg. Men det löste sig .., filmen kommer att visas i vår ,-)

Evas blogg sa...

Ja det blir verkligen tomt. Även om det senaste året har varit jobbigt så känner jag en stor tomhet nu. Och allt gick så fort.

Elisabet. sa...

Eva på Frösön: jo, jag minns det så också! Visst var det jobbigt och visst var man ständigt bunden, men det var en sån oändlig tomhet- som jag aldrig hade förväntat mig - som uppenbarade sig! Och det är så oåterkalleligt. Som en dörr till ens barndom som stängs.