torsdag 22 november 2018

Stormy weather hos min syster ...

Nu på morgonen hade jag mejl från Birgitta i Australien.
Så här skriver hon:

"I lördags fyllde Bosse 82 år, så Inga hade ordnat med lunch på deras veranda för ca 10 personer.
Solen sken och maten var god - en sorts mexikanska pajer - och vi pratade och hade trevligt i
många timmar.  Då var det 27C och det blev ännu varmare i söndags och 36C i måndags, men sedan svalnade det hastigt av till ca 22C i tisdags.  
Men det var ingenting mot vad som skulle komma.

I går kom STORMEN.  
Regnet vräkte ner, temperaturen låg runt 18C och det blåste 120 km i timmen i många, många timmar.  Hela huset skakade och det var nästan omöjligt att sova.  I dag är det
kallt ca 17C , regnigt och det blåser fortfarande ordentligt även om det lugnat ner sig betydligt.

Du skulle se hur det ser ut på tomten - alla stolar och krukväxter är kullblåsta och stora blad och
grenar från palmen ligger spridda överallt tillsammans med en massa andra blad och skräp.
Men jag klagar inte, någon halvmil härifrån, i Glenelg (där vi bodde när vi nyss hade flyttat till Australien), vaknade flera familjer i ett trevåningshus av att taket blåste av samtidigt som regnet vräkte ner på dem. 
 HUVVA!!!!!"


Så här såg det ut för två år sedan, i samma område. 


Igår på jobbet blev det prat mellan två kvinnor som båda packade i sina varor .., det handlade om klimatet och allt som händer i världen; jordskred och polarisar som smälter. Den ena kvinnan var i femtioårsåldern kanske, den andra betydligt äldre. Den yngre sade bestämt att allt som rör klimathot och annat bara är påhitt; fake news helt enkelt, enbart propaganda i akt och mening att skrämma människor. Sopsortering och annat kunde man sluta med; vad hjälper det om jag - som enskild person - sopsorterar, det är ju bara dumt, när resten av världen inte bryr sig! 

Den äldre kvinnan var av helt motsatt åsikt och så gick pratet och fram och tillbaka medan varorna packades i. 


Klockan ett var arbetsdagen tillända .., kom hem och kände mig helt ur form! 
Stöp i säng redan vid åttatiden på kvällen ..., lyssnade till Nordegren & Epstein (tidigare på kvällen lyssnade vi tillsammans till USA-podden där Andreas Utterström var gäst) och sov non stop till klockan fyra i morse. 
Harry låg intill mig. 

Han är rolig. 
På kvällen när vi lägger oss, då får man absolut inte pilla på honom eller gosa, då suckar han ljudligt och lägger sig en bit ifrån. 
Men på morgonen när han varit ute med husse och sedan kommer in, r u s a r  uppför trappan och med ett vigt skutt hoppar upp i min säng, dååååå .., vill han ligga nära, nära och jag får pilla hur mycket jag vill på honom! 
Jag tänkte i morse att det är precis som när jag var liten.
Då hade vi hundkorgen i ena hörnet av köket och där brukade jag kura ihop mig intill Buster eller Lola - våra stövare - och det kändes så tryggt och skönt. 
Sextio år senare är känslan densamma.

2 kommentarer:

sp sa...

Hej Elisabet, har just lyssnat på radiopsykologen i P1. Margit 92 år pratar med psykologen. Då tänkte jag direkt på dig, att du skulle uppskatta detta avsnitt. Själv blev jag väldigt tagen och känslosam...
Anna-Karin inte i Halmstad längre men Hylte

Elisabet. sa...

Anna-Karin i Hylte (det går lika bra, det är ju h också ,-): ska genast lyssna! Tack för tipset!