måndag 14 januari 2019

nnnn (kommer inte på nån rubrik)


I vanliga fall tillhör jag den skaran av mänskligheten som - helst genast efter jul - vill ta ut julgran, plocka ner adventsttjärnorna och allt (inte så värst mycket) julpynt. Kanske beror det på att om man arbetar i butik, så börjar juleriet så tidigt, redan i mitten (minst!) av november och innan man kommit till själva julhelgen är man döless!
Då har det dom två sista veckorna inneburit hysteriskt med stress på jobbet och nån "julfrid", ja, det har man nog kunnat skåda i stjärnorna efter.
Och många har dessutom arbetat hela julhelgen och då blivit ledig nyår.

Kanske är det därför jag - nu som pensionär - inte har känt den där stressen att få tillbaka vardagen?
I uterumet står fortfarande julgranen och när jag nu, i skrivande stund, böjer mig till vänster och tittar ut genom fönstret (in mot uterummet) kan jag MÖJLIGEN räkna till tio små granbarr på golvet!
Och det lyser så fint när man har varit ute med harry och kommer uppför backen .., det där varma skenet och granen och .., ja, jag blir helt enkelt glad av den.


Det är likadant med adventsstjärnan, den som är likadan som den jag växte upp med.
En dag till bara.
I morgon får den åka ner i julkartongen.


Och julstjärnorna, vilka numera börjar vara tämligen spretiga och inte så värst vackra, ja, men dom får hänga med. Jag har oerhört svårt att kasta blommor .., jag tänker att det är levande väsen och hur kul är det att hamna på en komposthög? (Men kött äter jag .., tala om dubbelmoral!).

Nåväl.

Ingen har ringt om arbete ännu och jag var så trött igår när jag kom hem, så där så jag nästan inte kunde sitta upprätt i soffan Ektorp, allt medan vi tittade på handbollsmatchen mellan Sverige och Argentina. Trivsam eftermiddag var det på jobbet också; det var första gången jag arbetade tillsammans med Hilda. Hon är lugnet personifierat och jag var så glad efteråt .., tänkte att det är ju näst intill obegripligt att alla kollegor är så rara och fina.

På menyn idag står .., ja, inget särskilt.
Jag ska ta mig en titt på TriArt:s filmsida och kanske välja ut en film att titta på, så här i rofylld ensamhet. Pv arbetar precis hela veckan; ja, det gäller att få in lite extra pluring, då vi ju åker till Sälen vecka 9 och så är det ju dessutom sportlov veckan innan och då blir det två veckor utan inkomst för hans del. Nåja, han klarar sig ju ändå. Och ikväll har han körövning.

Ja, det var det.
Ajöken, sa fröken.

1 kommentar:

Evas blogg sa...

Så fint det ser ut med granen i uterummet. Här kastades granen ut redan förra helgen då det hade ramlat omkull och lämnat en massa barr efter sig.