torsdag 17 januari 2019

Sjuttonde januari ....


Igår var det idel solar på SMHI:s väderkartor och även om vi inte har haft sol hela dagen, så i alla fall några timmar. Tänk, att man får som ett nytt liv; ett extraliv, när det är högtryck.
Och det blev ljust och fint .., småfåglarna kvittrade lite försiktigt .., jag upptäckte antydan till späda snödroppar i slänten mot vägen, men inbillar mig inte att det är vår.
Såväl januari som februari kan bjuda på rejäla bakslag och jag har beslutat mig för att ta dagen som den kommer. Eller vädret.


Stranden var helt annorlunda idag.
Alldeles i början hade det blivit som en platå på någon decimeter och stora stenar hade flyttats i blåsten. I vanliga fall är vägen till det som kallas "bade-skär" - eller mer som en stig - lätt att ta sig fram på. Nu, var allt hullerombuller.


Tur att jag hade mina boots på mig; för det var bara att stega iväg i det grunda vattnet och jag upptäckte en  m a n e t  bland all ilandfluten tång! En manet i januari!

Sen till affären för att handla.
Pernilla var i delikatessen och berättade att nu snart får familjen en hundvalp - dom har en slags vallhund sedan förut - och Charlotte i kassan tackade för att jag tar hennes tre sista timmar på lördagspasset. Om en dryg vecka åker hon och Linn till Thailand för tre veckors semester!!
Stor glädje!

Och så kom Annika (brukar vara i kassan, det är henne jag kallar för Snövit) och vi stod och pratade om udda och jämna siffror (apropå 65-årsdagen) och vilken färg vi ser olika siffror i, ja, det var intressant.

Handlade jäst till friherrinnan (som numera är valpvakt och har svårt att komma ifrån dagtid)  och halvvägs hemma översköljdes jag av värme över fina arbetskamrater. Nog är det ändå en ynnest att - under sin sista yrkesverksamma tid - få arbeta med så rara och fina människor!
Ja, inget annat än en ynnest är det.
Det är ju till syvende och sist så, att det behövs bara att en enda kollega negativ och allmänt surputtrig, för att det ska påverka hela personalen.


Nu blir det skidskytte .., och kaffe.
Lycka.
Lycka.
Lycka.
Ja, i alla fall glädje.

Inga kommentarer: