måndag 4 februari 2019

Måndagmorgon ....


Och vi lär ska få upp till ett par decimeter snö i eftermiddag eller ikväll, ja, det blir spännande att se.
Bilden är från i höstas.

Nu är vi båda anfäktade av halsont och förkylning och pv har meddelat vikariepoolen att han blir hemma. Det eldas i pannan. Morgonstudion har tackat för sig (för idag), P1 har ändrat tider för programpunkter som alltid haft samma sändningstid och nu blir det väl revolution bland trogna lyssnare. Tankar för dagen har flyttats till fem i halv sju, men sjörapporten ligger kvar på samma tid. Jag lyssnar troget till P1 var morgon, men har noll koll på när vare sig det ena eller andra sänds och till slut är det ändå bara repriser - vilket jag förstår - och då lämnar jag oftast sängvärmen.

Och oroligheter ute i världen.
Det är Maduro i Venezuela och eländet med Brexit och på facebook är det diskussioner huruvida vi ska ta flyget utomlands, åka tåg till Sicilien eller fraktfartyg till Island och så blir det en häftig debatt huruvida väktarna på tunnelbanan i Stockholm agerat rätt eller fel när den gravida kvinnan avvisades från tåget. Åsikter går hit och dit; det finns liksom inget mellanläge.
En bekant malåbo skriver en kommentar som kommer upp i mitt flöde och jag ler för mig själv.


Mötte Ecke och Britt igår .., dom hade kört hit från stan för att kolla till musfällorna.
"Vi har fått möss i huset, det har vi inte haft på flera, flera år!!" sa Britt uppbragt och en av mössen hade drunknat i toalettstolen.

Nu skulle det tätas med svinto, ja, om man nu alltså skulle hitta ingångshålet där dom små krabaterna tar sig in.

(Bilden förstås från tidigare, här är snö nu).

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Nja - sjörapporten ligger inte där den låg. Den kommer inte förrän i den kombinerade land- och sjörapporten på ny tid 08.55. (Om det nu inte är 08.49, i enlighet med mycket annat som ska sändas på märkliga tidpunkter.)

Det jag vänder mig emot är de udda tiderna. 08.48 Kulturnytt. 07.48 likaså. Men också det att de tar bort jinglarna. De små signaturerna för respektive "avdelning". Om radion står på var det alltid lätt att hålla koll, när man känner igen signaturen.

Anonym sa...

Jodå, Bert. Sjörapporten ligger 05.55, precis som tidigare. Sjöfolk är uppe med, ja ibland före, tuppen.😜
PV

Bert Bodin sa...

Aha PV. Borde ha tänkt på att Elisabet är proffs. ☺