torsdag 7 februari 2019

Torsdag ....


Hällregn ute mest hela dagen.
Inte mycket blir gjort.
I alla fall inte sånt som räknas som arbete.

Friherrinnan bjuder på elvakaffe som tack för att jag varit henne behjälplig med att ordna ett nytt mobilt bank-id och hon har tänt ljus och brödet är förstås hembakat och osten är god (lagrad brännvinsost).

Efteråt åker jag till affären och handlar det som är slut här hemma (inklusive den lagrade osten som var så god!).
Nu har ombyggnaden satt fart på riktigt; provisoriska väggar har kommit upp och jag beundrar såväl kunder som personal som ska navigera i detta och då är det här bara början.

Därefter till Harplinge med lunchmat till Sonja som är sjuk.
Hade Sonja fått bestämma hade detta aldrig skett, men nu får inte hon det ..., jag åker dit ändå och tänker på när vi låg i flera veckors influensa och hon stod utanför västerfönstret och överräckte en bytta med hemlagade kåldolmar med potatis - jag minns glädjen och tacksamheten -.


Kommer hem.
Eldar i kaminen .., lyssnar till Nordegren och Thurfjell (sympatisk människa, tycker jag att det verkar som) ..., och där är en intervju med Håkan Juholt, som numera är ambassadör på Island. Dom pratar om Jan Björklund som sagt upp sig som partiledare.

Jag tillhör den ynka pyttedelen av befolkningen i vårt land som röstat på liberalerna och ja, jag är ganska konservativ av mig, men tänker ibland att vänsterpartiet lika gärna kunde få min röst.
Det är lite hit och dit.
Men Jan Björklund har mött så mycket hat, spott och spe efter överenskommelsen med socialdemokraterna och det har ju varit hur uppenbart som helst att han ser ut att vara alldeles dödens färdig .., ja, helt slut på och kanske även ledsen.
Så skönt för honom att hoppa av!
Hade han varit min granne hade jag bjudit in honom och hans familj på middag.

Och ja, jag har flera gånger under årens lopp röstat på Folkpartiet som blev Liberalerna, även om jag inte hållit med om allt. Med centern också.


Igårkväll fick jag ett sms från Emma.

"Mormor, ser du på "Vi överlevde R.Kelly?" skrev hon.

Jag svarade att det gör jag inte, helt ärligt visste jag knappt vem han var.
Nu vet jag.
Och jag föreslog henne att titta på "Allt för min son", så skulle vi liksom göra ett byte.

Till min förskräckelse upptäckte jag att det här R. Kelly ju består av hela sex avsnitt.
Nu har jag det jag gör.

Inga kommentarer: