tisdag 12 februari 2019

Och så blev det tisdag ...


Och här kommer en bild från igår när jag hade parkeringstid över och tog mig en titt på slottet i Halmstad och med slottet i ryggen var det här vad jag då såg. I huset längst till höger bodde en gång pv:s moster och morbror - Sonja och Gösta - men sen dog ju tyvärr Gösta och nu bor Sonja i en tvåa i Harplinge, bara några kilometer från Haverdal.


Detta såg jag när jag vände mig om.
Del av slottet, det som vetter mot vattnet.


Och sett från andra hållet. Å, så vackert!
Vill du veta mer?
Här finns lite fakta.


"Slottet byggdes av vår danske kung Christina IV".
Ja, så var det.
Prins Bertils stig  är 18 km lång (eller kort, välj själv) och det är ju rent bedrövligt att jag ännu inte gjort bekantskap med den. Men det ska jag göra!
Här kan man läsa lite om den.


Sommartid är småbåtshamnen förstås översållad av båtar av alla de slag, men just för tillfället är där bara en enda en. Och eftermiddagssolen lyste så fint .., när bilden togs var klockan kring fyra.


Vacktra brunnslock fascinerar alltid.
Ni vet väl att om man googlar på brunnslock, då kan man komma till sidor med hundratals såna, från hela världen! Den där brunnslocks-fascinationen är jag uppenbarligen inte ensam om.

Och nu är klockan snart halv sju på morgonen.
Jag vaknade fyra .., alldeles för pigg för att somna om .., lyssnade till reprisen av gårdagens Nordegren & Epstein .., lämnade sängen vid fem .., gav Harry mat vid halv sex (va, redan? såg han ut att tänka) och nu är det knappt en timme kvar innan jag åker till jobbet för ett extrapass till klockan ett. Det känns bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Prins Bertils stig är helt underbar! Jag gick på den för någon sommar sen :)

WalkaboutSweden sa...

Många fina bilder Elisabet!

Elisabet. sa...

Anonym: ja, så snart solen kommer fram lite, då ska jag promenera längs den! Så kul det ska bli!

Walkaobutsweden: tack alltid så vänliga Barbro!