onsdag 13 februari 2019

Onsdag ....


Förr var onsdag alltid min lediga dag och det känns likadant nu, men jag begriper inte hur det går till.
Hela förmiddagen väntar jag på samtal från Schenker som ska komma med fönsterleveransen.
Sex spröjsade fönster, precis likadana som dom vi har sedan några år tillbaka och trivs så bra med.
Pv har förberett för att jag (!!!!) lätt ska kunna ta emot pallarna - två stycken räknar han med - och jag går ut och försöker lägga i ordning plankor och spånskivan som det är tänkt att vi ska dra pallarna på och så in i garaget.

När bilen väl kommer är chauffören inte så värst sugen på att backa upp, för hans chef kommer inte att bli glad om bokens grenar repar lacken och det kan jag förstå, så jag hämtar grensaxen och chaufförens hjälpreda (en vänlig man från Syrien) hjälper mig att kapa dom grenar som sticker ut mest och sen backas det upp.


Men några två pallar är det inte .., det är en på höjden i stället och så hög så den inte går in i garaget och det spelar ingen roll hur mycket pv än förberett, så fungerar det inte.
Och jag får kvittera och när chauffören skyndat sig in i bilen och givit sig av, hämtar jag kraftiga rep och binder om så gott det nu går och hoppas att vinden inte ska tillta.


Efteråt sätter jag mig vid solväggen och i säkert en timmes tid ser jag småfåglar flyga av och an till fröautomaten och där kommer en ekorre som inte alls är rädd och fastän harry sitter bara någon meter bort, blir ekorren kvar och kalasar på solrosfrön.

Ännu en stund senare går vi ner till havet.
Möter Lasse och Christina med sina hundar Alice och Elsa och det är alltid lika roligt att se hundarna leka tillsammans och Alice - labradoren - känner att jag har hundgodis i kappfickan, så jag tar upp och ger dem alla tre, men ingen är så glupsk som Alice, förstås.

Bilden togs den 30:e januari 2018 .., vi såg bara blad idag.

Lasse upptäcker blåsippsblad som kommit upp i syrénhäcken vid Eckes gula stuga och det är där vi alltid upptäcker dem först av allt och uppe i slänten hemmavid blommar små klungor med snödroppar. Nitton gäss flyger förbi i en underlig > - formation, med arton fåglar på ena sidan och bara en på den andra.

Och hos grannen en bit bort grävs det för swimmingpool på tomten.
Vilken lycka!
Det är trots allt betydligt enklare att simma fram och tillbaka i en pool än ute i havet.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Nu är ni absolut före oss. Här är fortfarande snö i rabatterna, och några blåsippor har vi absolut inte sett skymten av än. Däremot många fjolårsblad... Men fåglarna vårkvittrar för fullt :)

Elisabet. sa...

mossfolk: men du såg att bilden var från sista januari i fjol, inte i år. Men bladen var defintivt årets.