onsdag 26 juni 2019

Äventyr ombord ....


Ja, det blev struligare än beräknat att ta sig den relativt korta sträckan mellan Helsingborg och hamnen på Råå. Pv gav sig av på förmiddan, men vinden som då utlovats och så kom så där lagom, den tackade för sig och försvann helt och hållet. Motorn ville han absolut inte använda (om den skär, ja, då är det ju kört), så han låg stilla och inväntade bättre vindar. Dessvärre är det motström i rännan mellan Helsingör och Helsingborg, så hela tiden drev båten tillbaka till utgångsläget.

"Fy fasen, till sist kände jag igen ansiktet på turbåtens kapten, han undrade nog vad det var för idiot som hela tiden låg på samma ställe ..!" sa pv.

Och otäckt nära dem, tyckte han sig vara!

Så där höll det på mest hela dagen och Turtlans sambo Martin, han som är sjöräddare, tyckte att det v ar en enkel match att ringa sjöräddningen på Råå, deras båt låg ändå inne och så skulle inte pv ligga där mitt rännan, ja, allt eftersom drev han närmare den danska sidan.
Så blev det, sjöräddarna kom, men fick då larm om ett haveri på en båt där fem barn var ombord och dom frågade om pv kunde vänta och det kunde han förstås.

Men .., då kom lite vind och någon räddningspatrull behövdes inte och så kunde han då lägga till som planerat. Vid inköp av middagsmat, då kom det här på tal och kocken eller vem det nu var, berättade att hans kompis är en hejare på att reparera motorer och han - kompisen - skulle dyka upp nu på morgonen vid tio och titta på motorn.
Nu blir det till att hålla tummarna!!

Ps. Notera stegen vid båten! Såååå omtänksamt! Mindre bra var frånvaron av wi-fi-kod. När man betalar hamnavgiften (ofta i en automat) får man en lång remsa med koder till dusch/wc etc och även då wi-fi-koden. Så icke här. Ren tur att någon som han mötte hade koll, så kunde pv vidarebefordra koden till andra nytillkomna. Ds.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Hm?!

Hoppas det löser sig med motorn.

Ulrika sa...

Hoppas det gått bra med motorn!