måndag 24 juni 2019

Mölle tur och retur ...


Ja, här kommer lite spridda skurar med ögonblick från den hastigt påkomna trippen till Mölle, lite söder om Ängelholm. Det är kanske tjugo år sedan jag första gången besökte Mölle (och samtidigt då Kullens fyr) och jag minns att jag nästan tappade andan. Det var var så osvenskt, alltsammans. Och där uppe på sluttningen ligger hotellet som en prinsestårta!

Trots att det inte är högsäsong, var det inte gott om lediga kajplatser. På sommaren är ju många möllebor ute och seglar och då är det enklare; nu hade dels pv, men också sex, sju andra båtar lagt sig längs kajen och några med större båtar hade hittat vanliga lediga platser.
Framför oss hade vi en motorbåt med några glada tonårsflickor som tycktes ha trevligt en bra bit in på natten och akterut låg en segelbåt från Gdansk i Polen.
Bakom den, en dansk båt.

Att ligga längs kajen var i fjol rena drömmen; sååå enkelt att ta sig i och ur.
Nu var det ett gap ner till sidan av båten och det var knappt att jag kunde hasa mig ner och alltid lika spännande är det när harry ska upp och ner, ja, upp är aldrig några problem, men ner .., då vill han gärna gå via den blå sprayhooden, men UTAN DEN och hoppa ner i sittbrunnen.
Vingelutrymmet längs båten är lika med max - och då menar jag max - 2 dm.
Vi får lösa på det på nåt vis för harry.


Pv bjöd på varm toast när vi kom och harry fick också smaka.
Sen blev det en jobbig natt då jag vred och vände mig tusen gånger och när klockan var tre gav jag upp; struntade i att försöka sova .., låg i stället och lyssnade till P1 och Bannerheds bevingade vänner. Intill mig sov såväl pv som harry (som då puttats ner till en bädd på golvet, mellan oss).


Vid halv sju steg pv upp och tog harry på promenad.
Då hade redan vid sextiden den polske mannen på sin båt dels kommit ut iklädd en stilig pyjamas i grått .., promenerat till dusch/toaletten, återvänt och därefter - övriga; fru och barn, tycktes ännu sova - kastade han loss och puttrade ut ur hamnen.
Danska kvinnan i båten intill, önskade honom lycka till på färden!
Ser ni hotellet uppe på berget? Håll med om att det liknar en gräddtårta!


På hamnplanen i Mölle finns den här skulpturen - Ruffagubben - gjord av konstnären Jonas Högström. Är den inte helt underbar!! Jag må vara stockkonservativ, men å, så jag tycker om statyer/skulpturer av vanliga människor. I norra Tyskland och även i Holland, såg vi en hel del av det slaget.


För den som är intresserad av detaljer (här är en!) är ju bara en sån här sak som skosnören nåt som får mig att le och bli inutivarm!


Eller som här; katten som stryker sig så keligt mot mannens fot!
Nåväl.
Åkte hem vid åttansnåret kanske .., och jag hade ju tänkt fånga så många bilder, men ljuset var på tok för skarpt, så det fick vara. Att köra med solglasögonen på, är som att hamna i himmelriket. Allt det skarpa ljuset försvinner och moln och träd och allt, blir klarare, mer distinkt och mera färg blir det också. Flera gånger sköt jag upp glasögonen och kollade .., nej, det var mycket vackrare med än utan.


Körde E6:an förstås .., sen till Harplinge där jag köpte frö till fåglarna .., en sväng på affären jag också med - Hemköp, alltså - och oj, vad dom jobbade, då det i princip varit tomt i dom flesta diskar nu sedan midsommar! Annika stod i kassan .., Cornelia A och Erik hjälptes åt i frukten ., Anna var i mejeriet ., Pernilla i charken och Magnus i frysavdelningen.
Handlade .., småpratade lite med Joakim (butikschefen) som idag går på semester. Han såg glad ut och berättade om sjuåriga dottern som nu ska börja i simskola.

Och så hemåt då.
Började med att ge fåglarna mat .., tog mig sedan an växthuset och alla blommor på altanen .., satte robotgräsklipparen på laddning .., slängde en tvätt i maskinen .., och nu ska jag ta harry på promenad. Han är såååå trött (kanske mest mentalt) efter natten på båten. Vilken miljöträning det blir för honom!
(Och för mig).
Pv tar idag sikte på Råå, lite söder om Helsingborg.

Ajöken, sa fröken.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Njae ... gräddtårta vet jag inte. Och inte heller "prinsestårta". 😉😎

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jo, det tycker jag verkligen ,-) Ja, har jag skrivit prinsesstårta så tar jag tillbaka det .,. men lite som en volangkjol!

Bert Bodin sa...

Haha. I första stycket har du skrivit "prinsestårta".

Mvh. Ordpolisen.

Elisabet. sa...

Språkpolisen: jaha du, det hade jag allt misat. :)