måndag 17 juni 2019

När latmasken slår till ....

Så slår den till rejält.
Vaknade sex i morse, men låg kvar tills klockan var nästan nio!!
Och varför tycker jag att det känns hemskt .., ja, som om jag sovit bort det mesta av dagen?
Säg det.
Kanske nåt slags minne från barndomen och pappa som ville ha upp oss alla tidigt; mest troligt för att han var sällskapssjuk?


Så här såg det ut igårkväll.
Vi hade då varit och vattnat blommor och trädgård hos friherrinnan, som för övrigt nu har bilat upp till Ställdalen och vidare mot Orsa, där hon och väninnan sedan evigheter tillbaka ska bo i ett härbre i en veckas tid! Ingen el och inget vatten, om jag fattade det rätt, men det bekymrar inte damerna.
Det är friherrinnans halvsyster som äger härbret och där kan dom ju förstås hämta vatten och annat.
Jo, men det blir säkert underbart för dem!
Och så roligt att få fira en alldeles riktig midsommar i Dalarna.

Bilden, ja.
Det var nåt så vanvettigt vacker solnedgång och pv fick köra fortare än lagen tillåter för att jag skulle hinna hämta mobilen och ändå var det knappt att jag hann!


Åt andra hållet såg det ut så här; mer åt nordöst
Till och med fåren tycktes njuta av allt det vackra.

Och idag då ...?
Ja, jag har bokat en resa till Liverpool tillsammans med Emil och pv, men den alldeles omåttligt vänlige och omtänksamme reseordnaren, han ringde och bad mig tänka på somligt som jag inte tänkt på (alltid för bråttom), men det verkar lösa sig. Man vet ännu inte hundraprocentigt om matcherna spelas på en lördag eller söndag, även om det på matchprogrammret står att matchen går den 26:e och det tänkte jag inte på. Ja, jag visste det helt enkelt inte.
Nu blir det måhända ännu en övernattning i Liverpool och då är frågan om Emil kan få ledigt?
(I så fall blir det fredag - måndag och hem måndag, alltså).

För övrigt har pv klippt gräsmattan och det hade kanske behövts en lie .., ja, jag menar inte gräsmattan här uppe, utan den nere vid vägen. Och vi har suttit ute under parasollet och småpratat och kanske ska vi köra till båten och fixa lite och ta oss ett kvällsdopp.
Det är väl ungefär vad som har hänt idag.


Inga kommentarer: