söndag 16 juni 2019

Söndagkväll ...


Och livet återgår till det vanliga.
Eller ovanliga.

Pv som igår stapplade sig uppför trappan till sängkammaren, går nu som vanligt och det som hade domnat bort under cykelturen (jag upplevde samma sak när jag red på islandshäst under en hel dag; praktiskt taget hela underlivet var bortdomnat) har återuppstått och det var ju skönt.

Men det har likväl varit en lugn dag.
Vi har knåpat på med DN:s lördagskorsord (jag tänkte fel och löste fredagens och var så glad att jag fixade det hela nästan helt själv!) men så hade pv köpt DN i går och nu är det  d e t  krysset som har tagit tid i anspråk. Nja, det var verkligen inte lika enkelt som förra lördagens!

I eftermiddag knipsade jag av en av dom rosor som slagit ut natten mot igår och så gick vi ner till Ecke och Britt, där båda sönerna har tillbringat helgen, men den äldre - Jonas - har firat sin 60-årsdag. Ja, ett stillsamt firande, men ändå.
Tog med oss kaffe i termos, pv:s hembakade kärleksmums och så rosen då.


Såväl Ecke som Britt är i nittioårsåldern och det hade blivit ovanligt sent för dem igår, även om det inte var ett stort kalas, men man hade suttit ute timmavis och pratat och haft det trevligt.
Här har pv upptäckt vad han tror är en fästing, men så var det inte. Den lilla pricken som syns, är såret efter när Harry och Charlie rök ihop i Upplands Väsby. Charlie fick också ett jack någonstans.


Ja, men det blev ett trivsamt besök.
Den kommande veckan ska båten fixas (innandömet .. man kan tro att pv slängt en handgranat i ruffen!) och jag arbetar Midsommarafton tillsammans med underbara Johanna den eftermiddagen, så det blir säkert bra.

Därefter väntar hela sommaren som ett enda långt paradis!
Anders ska, tillsammans med en kompis, tävla i nåt förfärligt i Åre (löpning nästan upp i himlen, kajakpaddling i ett par mil och på tre mil på cykel, tror jag att det var ..) och vi pratar om att hitta nån stuga att bo i och om inte annat ta emot dom här herrarna när dom kommer i mål. (Sonen är aningen orolig ..:).

Vi får se hur det blir.
Nu vankas stekt fisk - mums - !

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Om ni har vägen förbi.... norröver så ligger kanske Sola stan på vägen....

Elisabet. sa...

Turtlan: tack snälla, rara!