måndag 15 juli 2019

Så var det bestämt ...


Idag känns det sååå mycket bättre! Jag kan böja mig ner och ta upp saker från golvet .., ja, kan i det stora hela röra mig på ett helt annat sätt. Sms:ar Jocke i affären och säger att behöver dom mig i morgon, så kommer jag. Han får bestämma. Efter en stund ringer han upp, ursäktar sig med att det varit så mycket att göra, men nu så .., och då blir det bestämt att jag testar.
Börjar enligt det var som planerat och känner mig för.
Snällt!


Emma har varit och tränat och handlat .., herrarna spelar .., just det, golfar .., och jag har inte gjort mer än nödvändigt. Rastat harry .., telefonsurrat, diskat undan. Gläds med pv som tycker det här med golfen är så himla roligt.


Igår räddade jag en humla från Döden.
Den satt och liksom hovrade nedanför tvättstugefönstret och jag förstod inte riktigt vad den höll på med .., tills det slog mig att den fastnat i det spindelnät som jag inte kunde upptäcka! Jag hade vattenslangen igång och JUST när jag skulle pillra loss humlan från nätet, kom spindeln i en våldsamt fart och jag duschade på nätet och fick loss humlan, som sedan fick vila ut på min hand, ja, till den torkat lite. Så fin den var!

Jag undrar om jag någonsin har sett så många humlor här som i sommar?
Nu är ju lavendeln extremt stor i jämförelse med tidigare år, men ändå! Det låter som en liten orkester av surr när man passerar rabatten.

Tänk, sedan vi kom hem från båtäventyret, har jag inte sett till en enda ekorre!
Här var ju flera stycken varje morgon .., nu: tomt!
Har alla strukit med?
Helt obegripligt är det.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Humlor och jag har alltid haft ett speciellt förhållande. Alltsedan jag som treåring började klappa dem på ryggen i mosters rabatt. Mamma blev först förskräckt, men lät mig hållas. Har aldrig blivit bränd/stucken av en humla.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag tycker också så väldigt mycket om humlor! Jag brukar bära ut dem i kupad hand och aldrig har jag blivit stungen.