torsdag 18 juli 2019

På schemat och lite till ...


... står att ta hand om all billig aubergine och zucchini som just nu säljs på Hemköp för 5:- styck.
Har nu gjort en jätteladdning och mer återstår att göra, tretton byttor är klara (jo, den översta ska fyllas upp) och så önskade Emma att hon och Fanny skulle få smaka det här, tillsammans med bulgur, till lunch, så det blir perfekt.

Har tänkt frysa in ett tjugofemtal i alla fall; det är helt perfekt att ta upp när det är ont om tid och gott till pasta med massor av riven parmesan till!

När ungdomarna givit sig av till Tylösand och After Beach, då tänker jag dammsuga och plocka undan lite. Pv och Peter spelar golf; femte eller sjätte dagen på raken, sjätte faktiskt! Nu är inte Emil med, så nu får vinsten gå till någon av dom två herrarna.


Trots det ungdomliga inslaget i det gula huset, blir det inte alltför sena kvällar.
Middag äter vi senare än vanligt och sen blir det ofta kortspel i nån timme eller två och först av allt går ofta ungdomarna i säng. Igår bjöds det på lammfärsbiffar, vilket är vad Fanny önskar sig var gång hon kommer (och det är just dom här dagarna) och det blev succé även den här gången.
Fanny är väl det närmaste "Jag mötte Lassie" som jag kan komma. 
Hennes pappa heter Challe Berglund (f.d. hockeyspelare) och hennes morfar är legendariske Stig H Johansson, travkusken. Så är det. Och en rar och fin och ödmjuk tös är det.
Vilken tur att man har någon enda paradrätt!
Gott vin bjöd Peter på ... Mc Manis, ett rött vin från Kalifornien.


Snart är allt utblommat.
Rosorna sjunger på sista versen .., det är väl bara refrängen kvar.


Och så här ser det ut på kvällarna.
Jag inledde starkt igår och tog en rövare (chicago) som gick hem och jag fick femton poäng på en gång. Men se, den glädjen blev kortvarig. Som synes är jag inte den mest frekventa spelaren.
Tänk, så mycket roligt man kan ha med en kortlek!!

Nu ska jag ta harry på promenad och sen blir det väl stranden.

(Tittade på SVT:s Morgonstudion i morse och det är så fascinerande att se alla olika inhoppande programledare. Den här morgonen var det två kvinnor och dom skötte det såååå bra och var samspelta och till synes så lugna. Det har varit många inhoppare och somliga, som är såååå fenomenala på sina egna områden, blir plötsligt nervösa och bläddrar mest hela tiden i sina papper när det nu är ett nytt sammanhang och jag tänker att ..., jaaa, det är så det är, så kände jag själv när jag bytte butik och kom till helt andra rutiner och nya arbetskamrater., all yrkesstolthet och känsla av att vara bra på sitt jobb, det rann iväg och det spelar ingen roll om man arbetar inom Ica, Hemköp eller hos Sveriges Television. Apropå det senare ., så har jag nu avbokat kvällen med SVT:s utrikeskorrespondenter och dom tre nätterna på Gustaf af Klint, hotellbåten på Söder Mälarstrand. Ja, så får det bli. Det blir helt enkelt för mycket.)

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Du kan få en Lassie av mig också. Inget jag skriver här men lite knäpp sån.

mossfolk sa...

Men vad gör du av all zucchini? Vi har pallkragarna överfulla och äter så att det nästan sprutar ur öronen. Släkt och vänner och grannar kommer inte heller undan ;)

Bert Bodin sa...

Vad gör du med zucchinin? Det undrar också jag. Tips, tack.

Elisabet. sa...

Turtlan: spännande!Vi tar det när ni kommer hit nästa gång!
mossfolk och Bert Bodin: ja, men jag skär zucchini, aubergine, tomater, gul lök i bitar, vitlök ... ja, i bitar alltså och fräser upp det i nån olja. I med färska kryddor - mest timjan - och så har jag i stark chili (men inte så man dör) .., låter det puttra, sen i med en bytta krossade tomater med örter eller chili .., en skvätt rödvin och så får det stå nån timme och dra. Det blir ju helt underbart gott! Igår åt vi det med bulgur, men jag tycker att det är ännu godare med pasta och parmesan.

Turtlan sa...

Japp då tar vi den knäppa Lassien. Eller någon annan ;-)