fredag 19 juli 2019

Nittonde juli ...

Tiden hastar!
Nyss var det vår och försommar .., nyss blommande syréner och glädje över sädesärlornas ankomst.

Nu, hör jag tornseglarna som skrikflyger tillsammans och jag ser - och hör - bruset av enorma flockar starar som flyger fram och tillbaka och mellan varven kommer där en helikopter och ikväll: två jaktflygplan i rasande fart. Söderut drog dom.


Tidigare idag blev det ett besök hos en så rar kund - Sylve, 82 år -.
Det var Sylve som berättade att han tillverkar fågelholkar som han sedan säljer och mest för att få ett fint minne av denne genomsympatiske kund, så frågade jag om där fanns någon holk till försäljning?
Jodå, det fanns det.

Så vi åkte dit, pv och jag själv och blev så vänligt bemötta (ja, hade jag väntat mig nånting annat?) och jag fick välja mig en  holk, den kostade 200 kronor och var värd alltsammans.


Efteråt bjöds vi på kaffe och Sylves hembakta bröd (jättegott!) och med somriga servetter som duk i brödfatet och han berättade om sitt liv - inte allt förstås, men mycket - om sin mamma som hette Rosalia, Teodora, Aurora, men kallades allmänt för "Rosa".

Och om hans yrkesliv fick vi också ta del .., om hustruns alltför tidiga bortgång .., om den senare sambon som också dog för tidigt (nu har han givit upp ...) och han berättade även om uppväxten utanför Hamburgsund i Bohuslän ..,om tiden som bonddräng och dom fem åren i Stockholm.

Jo, men det blev en fin stund tillsammans.


Här är han, Sylve. Näst yngst av elva syskon.
Jag har ofta funderat varför jag tycker så mycket om äldre män och det enda jag kan komma på, det tär nog att när jag växte upp var min pappa fyrtiofyra år äldre än mig och när jag kom upp i tjugoårsåldern, då var pappa över sextio och många av hans vänner ännu äldre. Jo, kanske därför?


För övrigt?
Alla förutom pv och jag själv befinner sig i Tylösand på After Beach och det som kommer sen .., så vi har Charlie här hemma och det går jättebra mellan honom och Harry! Halleluja! Det var Maria som ville ha hund (men han är numera högt älskad av såväl make som barn) och det är också Maria som har det stora ansvaret för honom. Det är hon som går på jättelånga rundor och låter honom bada i sjöar och som har varit på kurser i sök och apportering.
Här sägs det hejdå inför bilfärden till Tylösand.
Maria är storasyster, Lejon och arbetar inom intensivvården på Karolinska sjukhuset i Solna.
Ä l s k a r  tempot och sitt arbete! Hon och hennes mormor hade nog blivit ett bra team.

Min störstasyster i Skåne har varit och är så sjuk; hade t.om dråsat ihop på trottoaren i Hörby, men hon är så enveten, så hon vägrade låta sig föras till sjukhus och påstod att det där berodde på morfinet i hostmedicinen. Oj, vilken hemsk hosta hon har!

Nu ska jag snart gå i säng, men först ska pv hjälpa mig att reda ut tovorna i håret.
Ajöken, sa fröken!


Inga kommentarer: