onsdag 17 juli 2019

Jo, det gick bra ....


Oj, vad det kändes ovant att stämpla in och ställa sig vid kassa 1 igen, men det gick över förväntan.
Hade tappat några plu-nummer (dom som jag alltid har svårt för .., wienerpecan,, minimunkar, stort levainbröd t.ex, dom vill liksom  a l d r i g  slå rot i min hjärna) och där vimlade av ungdomar som jag inte kände igen, så det blev till att ta i hand och presentera sig och få veta deras namn.
Ja, alltså sommarjobbare i affären.
Jaha, två Marcus har vi alltså, så var det Klara och Ellen. Alma, Moa, Anna, Lovisa, Hilda, Erik och David, ja, men dom har ju varit där sedan tidigare och från studierna i Örebro har Elin återvänt, men Hampus och Kalle var lediga och stod i stället i kö för att betala.

Jättemånga turister var det förstås (vi har ökat otroligt sedan ombyggnaden!) och fullt upp, men ändå säkerligen betydligt lugnare än på eftermiddagspasset. Många cyklister. Kattegattleden har visat sig bli en stor succé och många tyskar kommer in och köper fyllda baguetter eller glass, inför den fortsatte turen söderut.

Och underbare Sylve, denne ursympatiske äldre man som gör fågelholkar, berättade att nu kunde jag titta ut till honom och välja mig en holk, ja, det ska bli kul!

Vad är det som gör att man tycker så oerhört mycket om somliga människor?
Och det är människor som man ändå inte känner på ett närmare sätt?
Ja, säg det.
Sånt kan man fundera över.
Kanske är det så enkelt som att det handlar om personkemi?
Att den människan påminner om någon annan som man tyckt mycket om?


Roligt var det också att sitta i fikarummet tillsammans med Mange, Joakim och Erik.
Det blev mycket surr om den något abrupt avbrutna seglatsen ..., och om lite annat smått och gott.
Klockan ett fick jag gå hem.
Då hade jag haft fyra timmars sömn under natten, steg upp halv sex, var på jobbet en timme senare, butiken öppnar klockan sju .., och så full fart tills det var dags att åka hem.
Jag var så trött och slut på hela eftermiddagen och kvällen!

Mitt kusinbarn Lotha från Ångermanland kom på besök, tillsammans med sin .., ja, vad ska man säga .., sin vän Jonny. Himla trevliga båda två!

Och så på kvällen kräftor och räkor med Emma, Emil, Peter och Emmas kompis Fanny som är som ett barn i huset och så vi själva förstås. Övriga satt i uterummet och spelade kort i timmar; själv stöp  jag på soffan Ektorp. Diskade, försökte plocka undan lite så det skulle vara fint nu på morgonen och det var det också.


Idag?
Det är strålande sol ute och flickorna sa igårkväll att dom tänkte köra till Göteborg idag (tolv mil) och husets herrar ska spela golf (har ni hört det tidigare ...?) vid tretiden och ikväll har jag lovat (det är på önskelistan ..) lammfärsbiffar med ugnsrostade grönsaker.

Undrar just om dom tänker sig Göteborg även i solsken?
Kanske.

För övrigt gläds jag åt att en kvinna - Ursula von den Leyen - fick posten som EU:s ordförande och jag önskar henne stort lycka till. En sjubarnsmamma och Tysklands förra försvarsminister. (Varför nämner jag att hon har sju barn? Ja, då är hon väl åtminstone bra på att styra mindre sällskap. Min före detta arbetskamrat Karina hade åtta barn - det har hon förstås ännu - och det ska jag säga att det märktes på jobbet .., hon kunde delegera!).

Nu har flickorna vaknat!
Återstår två av tre herrar.

Ps. Natten mot igår drömde jag - för första gången på säkert femton år - om min pappa! Ååå, jag var så glad när jag vaknade och det kändes  p r e c i s  som om jag hade träffat honom på riktigt! I drömmen var han ungefär i den ålder som han var när livet tog slut, drygt sextio, kanske lite yngre? Han körde bil och vägen var översvämmad, men han fixade det galant.Ds.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Visst är det fint att drömma om älskade människor som inte längre är i livet! Jag drömmer om mormor ibland. Alla andra drömmar är konstiga och snurriga, men när jag drömmer om mormor är hon precis sig själv och det känns så verkligt. Det är fint. Som små presenter man får ibland.

Elisabet. sa...

Ulrika: ja, verkligen, men det händer ju så sällan! Eller: jag kommer i alla fall inte ihåg det om jag gör det. Men det här var helt underbart. Han var så nära, så nära.