måndag 23 september 2019

Besvikelse och ilska ....


Måndag.
Det har varit en orolig natt och pv säger - innan han ger sig av dom dryga två milen på rullskdor - att han har haft mardrömmar ..., ja, efter att ha tittat på småfilmerna som kommit från Mali har fantasin skenat iväg och själv var jag helt enkelt för pigg för att somna. Lyssnade till poddcasten Värvet där Thomas Bodström intervjuades. Helt klart hörvärt!
Bilden: nedräkning till någon resa .., det här satt på mitt personalskåp på Ica Supermarket.


Och så morgon.
Kaffe från bryggaren (nyöppnat paket - vilken doft!) och harry i soffan intill .., och Morgonstudion.
Huvudnyheten är förstås att brittiska resebolaget Thomas Cook har gått i konkurs; ja, det har meddelats natten mot idag. Det lär vara fler än pv och jag själv som därmed har legat sömnlösa.
Bilden: Emma gör mig sällskap till Chania, på Kreta Hur gammal är hon? Kanske nio år?


Bilden: Också Kreta, men nu med Emil och pv.

På sedvanligt vis intervjuas ilskna och besvikna resenärer. En kvinna från Dalarna säger att det är för jävligt att dom inte fått nån information och nu blir barnen besvikna.
Jag tänker att det kan knappast vara världens enklaste sak att hinna meddela alla resenärer när konkursbeslutet aviseras mitt i natten. Och ja, jag förstår självklart besvikelsen.

Helene Benno (reseexpert kan man väl kalla henne, jag gillar henne skarpt) tar upp andra aspekter än den vanliga resenärens .., alla små företagare vilka är knutna eller beroende av resebolagets kunder; restaurangägare .., hotellpersonal och alla runt omkring, det är ju en jättelång kedja av inblandade!
Oj, så mycket oro som ska singla omkring hos många människor just nu!
Oro och besvikelse.
(Hos svenska resenärer träder resegarantin in och pengarna går inte förlorade).

Lite senare, efter andra påfyllning med kaffe: surfar in på Easy Jets sida, det flygbolag vi ska åka med till Liverpool (landar i Manchester) i slutet av oktober. Det skulle jag inte ha gjort. Mest negativa omdömen ., "det värsta flygbolag jag åkt med!", "aldrig mera!" osv. Ja, några positiva omdömen finns ju. Det här flygbolaget är något som biljett-till-fotbollen-arrangören har bokat och jag vet andra - den lurvige i Helsingborg, t.ex. - som kom såväl dit som hem, det eländiga flygbolaget till trots.
Nu gäller det att lusläsa vad man får ha med sig i handbagage, utan att betala extra.

Inga kommentarer: