söndag 22 september 2019

Kväller ....


Hela dagen har varit en solskensdag - på så många sätt -.
Bad i havet - två till och med - och vid det sista simmade jag kanske femton meter och det var så ljuvligt så det finns inte ord för det! Fjorton grader i vattnet, men kändes som mera.
Och pv tömde båten på dynor och segel och vi tog hem dom nya överkasten och kuddarna, dom som vi köpte på Ikea i somras, då, när jag kom med bilen till Limhamn och vi kunde köra runt lite.
Vi pratade om att äta på Göstas i Steninge, men glömde bort det.
Dessutom hade vi fika med oss till hamnen.


Och ikväll, innan solen gick ned där i väster, en prommis med Harry,
Kammarkören har konsert i det som kallas "Plåtkyrkan" (Martin Luther-kyrkan) och jag valde att bli hemmavid. Kvällen till ära skulle herrarna ha svart kostym och nån slags grön fluga och två kostymer provades här hemma innan husets herre kunde bestämma sig; båda har tillhört hans pappa.
Nu blev det pappans bröllopskostym; en annan modell med axelvaddar .., ja, jag sa vad jag tyckte och den fick bli kvar hemma .
Nej, varför köpa sig en egen, när man kan ha sin fars!


Ljuset var på gränsen till magiskt vid kvällsrundan.
Mötte Britt som hade brått - solen var ju på väg att försvinna - (jag tror hon missade skådespelet) och nere på ängen stod en ung kvinna iklädd nånting som jag först trodde var en brudklänning, men det var det inte .., det var nåt i spets och typ chiffong och vansinnigt vackert och så var där en fotograf och nån som mätte ljuset och det togs bild på bild.

Längre bort gick ett sällskap som var sååå originellt klädda och hade picknick-korg med sig ., kanske var det här nånting som skulle användas i reklamsammanhang.
Och där kom jag i tjocka sticketröjan och sandaler, ja, byxor också.
Här tycks vimla av löptikar just nu och Harry är bångstyrig.


I fjol den här tiden .., då var jag i Stockholm och bodde tre nätter på båten Gustaf af Klint och varje morgon tog jag pendelbåten - belägen kanske 200 meter från boendet - och så hoppade jag av vid Stadshuset och sen var det ju en liten pjutt bara att ta sig till city. Om man nu ville komma dit.

En av morgnarna mötte jag den här tjusiga unga kvinnan.
Hon var på väg till ett cykelevenemang där deltagarna skulle vara utklädda på trettiotalsvis, om jag minns rätt. Så läckert!! Och sååå långt ifrån mig själv som bara tänkas kan, men det spelar ju ingen roll. Att man själv är helt annorlunda, hindrar inte att man kan tycka andra är hur fina som helst.
Det var hon verkligen.

Nu ska jag för hundrade gången titta på filmen "Du har mail" .., jag vet precis vad som ska hända.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Upptäckte filmen också nu precis. Vet ju handlingen men det är en sån där kan se många ggr film! Ungefär som Love Actually 😉
Tänkte idag på om du hade badat i det fina vädret. Här var det runt 15 c i vattnet igår. Vi badade inte men några andra båtgäster hoppade i och kom upp snabbt.

Ja igår var en lyrisk dag och speciellt på hemvägen. Idag blev en fin dag också på hemmafronten. Stortrivs när vi går här och grejar, fixar och sånt tillsammans.

Fortsatt god film! Å kväll!

Elisabet. sa...

Turtlan: jag har väl tre såna här lättsamma-filmer-favoriter, nej, fyra.
Du har mail, När Harry mötte Sally och Sömnlös i Seattle. Och så den fjärde, Livet från den ljusa sidan. Alla har ju ungefär samma handling och det ordnar sig på slutet. Av svenska filmer är det nog "Mitt liv som hund" som jag bara tycker så mycket om, plus den här ..,- nu har jag glömt titeln, en begravningsentreprenör som har fosterbarn hos sig. Å, jag blir galen!Jo, nu ..."Den sista sommaren!"