lördag 28 september 2019

Kvällsmöte ....


Bilden från Sveriges Radio.

Varje söndagmorgon vid åttatiden, efter nyheterna, brukar jag lyssna till Söndagsintervjun i P1 med Martin Wicklin som intervjuare. Igårkväll kunde jag gå in på nätet och lyssna i förväg och gäst var Joakim Thåström.

Till Joakim Thåström har jag egentligen inget förhållande alls. Jag har inte varit punkare och jag lyssnade inte till Ebba Grön eller Imperiet, men visst hade jag koll på vem han var eller är, i alla fall kände jag ju till honom så där rent allmänt.

Martin Wicklin, han är en sån där intervjuare som lyckas lirka upp låsta dörrar och han gör det på ett så finurligt sätt. Det har jag ofta tänkt, men ännu mera efter intervjun med den något bångstyrige Joakim Thåström som reglar dörrar och sedan ställer dem på glänt.
Det blev en annorlunda intervju och i mina ögon: väldigt intressant.

Men minst lika intressant är det att lyssna till en podcast där Martin Wicklin berättar om sig själv och konsekvensen av ett reportage han gjorde  i TV4:s Kalla fakta; ett reportage/program där det blev mycket ryggdunkande och tårta för att fira programmet, men hur det hela tog en helt annan vändning för Martin Wicklin själv.
r är den podden.

Inga kommentarer: