söndag 1 december 2019

Ropa på kocken!


Första Advent, ja, advent får bli med stort A och vi har ännu inte tänt det första ljuset, men det kanske blir ikväll, efter konserten. Jag har en timme på mig, sen ska jag vara på jobbet, så det är lite bråttom nu. Pv eldar, nynnar lite på någon julsång och läser DN.

Men vad var då det bästa?
Jo, det är att terroristen som tog livet av två människor i London, övermannades av tre män - så kallat "vanligt folk" -  och på så sätt kunde avväpnas. Dom tre; en polsk kock (som tydligen ryckte ner en bete, alternativt en meterlång tand från en narval vilken ingick i en utställning i närheten), en man som suttit inne föen man r mord (!!!) och som nu hade nån slags frigång och snart skulle friges, samt en tredje man som tog sin brandsläckare ..., ja,  och så gav dom här tre sig på terroristen och fick ner honom på marken!
Helt sanslöst!
Vilka hjältar!

Och ja, det är ju naturligtvis fullkomligt vansinnigt för "vanligt folk" att ge sig på någon som springer omkring med kniv och redan har dödat två personer och som dessutom har ett låtsas-bombbälte runt magen (men det visste dom kanske inte), men ..,.  som jag älskar människor som  a g e r a r!

Nu ska jag göra mig i ordning!


3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag såg en utställning på Länsmuséet igår, som handlade om civilkurage. Där fick man se många exempel på människor som ingripit. Videosnuttar från samtiden, men också gamla bilder.

Exempel på motsatsen fanns också. T.ex. de leende vita män som poserade vid en galge, där de just hade lynchat två svarta ungdomar. De hängde kvar i sina snaror. Det var en bild från det förlovade landet USA på 30-talet.

Den bilden var mycket obehaglig.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det är lika hemskt åt vilket håll det än är! Vad heter filmen med Gene Hackman som sheriff i amerikanska södern ....? Den påminner om det vi nu pratar om. Eller skriver om.

Bert Bodin sa...

Tyvärr. Kommer inte på det.