onsdag 18 december 2019

Sex dagar kvar ...


Igår hällregn och mörkt hela dagen.
Idag - så helt annorlunda -!
Tar Harry på lång promenad; en annan sväng än i vanliga fall.
Passerar sommarstugor och där är Sölves stuga och Harry är på helspänn, för där brukar Sölves två schnauzrar vara, men inte idag och det blir inte ens så att raggen reser sig. Han tycks lättad.


Innan vi kommer ut på kustvägen upptäcker jag små, gröna hjärtan som pryder en björk och jag stannar till och får hålla fast mig lite i träden, för det sluttar bakom mig. Just då kommer en bil körande och mannen i bilen skymtar mig och tror kanske att jag blivit galen eller har förvandlats till trädkramare.


Och nog är det ju så .., att Moder Natur pyntar allra finast.
Så enkelt.
Så vackert.


Nere vid havet är det isvindar och jag blir sååå kall om högerhanden som håller i mobilen!


Vänder jag blicken mot sydöst, ser det ut så här.


Sen hemåt.
Upptäcker en liten talgoxe som mött döden i det som en gång var pv:s inglasade altan, men som nu är nånting annat - riktigt vad vet jag inte -. Det har nog gått sju år sedan han började riva där inne, men så mycket mer har inte hänt. Inte där, i alla fall. Men vi har ju fått ett riktigt rum på andra sidan, så det är ju inte det sämsta.
Och vila i frid du lilla pippi, du som har vingarna utsträckta .., så där som Jesus på korset.

2 kommentarer:

Monet sa...

Du tar verkligen så fantastiskt fina bilder Elisabet!

Elisabet. sa...

Monet: men oj, så vänligt av dig! Jag är så överlycklig över min Iphone som jag köpte i våras, men jag är ju inget tekniksnille och det har tagit tid innan jag riktigt förstod mig på den. Nu tycker jag att vi är på god fot med varandra, kameran och jag. Tack för snällord!