lördag 21 december 2019

Lördag i december ...


Då blir det juladopp lite i förväg eftersom vi missar själva tillställningen på stranden i Haverdal, ja, ni vet, den tillammans med flera hundra andra människor. Nu åkte vi till Skallkrokens hamn och solen som faktiskt visat sig lite, den tackade för sig, men nu hade vi ju bestämt oss och så fick det bli.

Pv som förr om åren aldrig ville göra mig sällskap i havet vintertid, tänk, han är som förbytt!
Nu slänger han sig i (först går han ut ett stycke) och än mer förunderligt är att han inte verkar tycka att det är ett hemskt påhitt.
"Konstigt att man inte fryser efteråt ...", säger han.


Och jag vet vad ni tänker .., är hon inte klok, hon som är så förkyld och har hostat och är tät i bröstet?Nej, hon är säkert inte klok, men hon blir så vansinnigt lycklig efteråt och om jag tar en iiiiskall dusch eller är i havet i tjugo sekunder (jag räknade), ja, det får gå på ett ut.
Jag mår i alla fall bra.
Kaffet var för svagt (händer sällan mig, jag brygger alltid för starkt kaffe), så hälften fick gå i havet. Och havet .,. vet ni (om nu någon läser här), hur salt det var!!!


Sen hemåt.
Skidskytte (det går dåligt för dom svenska herrarna) och sprint (bättre för våra damer) och inspirerad av Gunnar i Vaplan, beslöt även vi att i morgon göra upp eld nere vid infarten och så bjuder vi den som kommer förbi på glögg med pepparkakor.
Har vi tur kommer kanske nån enda människa som inte har allt inplanerat. Nästa år ska vi vara ute i god tid. Allt detta för att fira ljusets återkomst, även om vi nu inte ser nån större skillnad förrän om några veckor. Men bara detta att  v e t a  .., att nu blir det i alla fall inte mörkare!

På bordet i rummet står julkorten samlade.
Som små kamrater är dom.
Jag blir verkligen så inifrån-hjärtat-glad över sån här post!
Till er som har skickat  - TACK -!!
Lis-Marie .. vem kan det vara ...? Jo, ellem i Skellefteå.
Ska visa fler bilder allt eftersom .., det var sååå fina kort!

Nu blir det fläskpannkaka och korsordskämpande.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Hade jag inte så långt till havet, skulle jag också hoppa i. Fågelvägen är det bara 5 km, men med bil är det minst en halvtimmes resväg genom skogen - en halvmil bortom vår stuga. För vid den badar jag INTE. Sumpigt...

Kul idé med elden! Här i stan kom en kollega på för 14 år sedan att han skulle utlysa julfrid i staden. Han tog med sig några vänner + en granne som spelar trumpet. Numera kommer det ett par hundra kl 11 på julaftonen när han utlyser julfrid på Rådhusets trappa. Så er eld kan säkert spridas - fast på rätt sätt då förstås!

mossfolk sa...

Det är ju en jättebra idé med elden! Jag skulle absolut ha kommit :)

Elisabet. sa...

Bloggblad och mossfolk: förlåt för sent svar, men jag får inte längre avisering när nån kommenterar (vilket inte är ofta ,-), men ändå, man vill ju veta det när väl händer! "Hoppar i", det gör jag definitivt inte Marianne .., jag går ut för att inte få en chock av det iskalla vattnet ,-) Men ljuvligt efteråt.
Låter härligt med trumpetmannen, det hade jag tyckt om.
Vi är ju så få grannar här, men i värsta fall får vi väl stå eller sitta där nere själva, pv och jag. Det är inte det sämsta:)
Synd att ni är våra grannar mossfolk, då hade vi kunnat räkna in fyra gäster på en gång ,-)

Anonym sa...

Jag hoppas det blir en bra jul för er, min sambo och jag far till hans syster och hennes barn som i sin tur fått mera barn i form av 5 tjejer, varav 4 kommer då och sen pojken som sprängde tjejligan. Barnen i åldrarna 8, 6, 3, 2 och sen Rasmus 10 månader. Det blir nog ...bra och matkoma på det.

Stor julkram till dig och PV

Mimmi/Motala

Ulrika sa...

Jag tror inte det är ett dugg dåligt att bada kallt vare sig man är förkyld eller frisk. Det sätter fart på livsandarna! :-)

gunnar i vaplan sa...

Kul att du och PV tar hand om den trevliga traditionen att fira ljusets återkomst. För mig är det det mitt jukfirande.