onsdag 1 januari 2020

Nyårsafton 2019 .....


I fjol såg det ut så här .., igår var första dagen på en månad nästan, ja, som jag stod bakom kassan.
Det gick bra det med. Hade totalt förträngt att säckar med ved fått nytt plu-nummer - det som alltid haft 6523 - nej, nu hade det bytts ut och så var det nånting annat som ändrats, men det löste sig ju.
Oändligt många rara kunder passerade kassan och jag kände - som alltid - hur mycket jag älskar det här jobbet, särskilt kanske sen jag slutade. Nej, jag har alltid tyckt om mitt yrke.

På slutet hade jag många ungdomar som kom och handlade så där i sista minuten och dom var så vänliga .., önskade en trevlig kväll och jag frågade hur dom skulle fira nyårsaftonen .., jo, dom flesta skulle vara hemma hos varandra.

Min oro att vi skulle vara för som arbetade en nyårsaftonskväll, den föll pladask till marken.
Jag vet inte hur mycket vi hann med, då det var så lugnt ., det hade varit perfekt att stänga klockan 18.00.


Och så efter jobbet blev det raka spåret till Steninge och friherrinnan och hennes väninna.
Där var så fint (som alltid) uppdukat i köket och så underbart att sätta sig vid vackert dukat bord och allt var gott förstås .., och jag hade också köpt hem havskräftor, så dom plockades in .., för finns det nånting som är så smarrigt?


Lugnt och fridfullt var det, men inte för Harry.
Friherrinnans katt Tiger gör verkligen skäl för namnet och han smöööööög på Harry och gav honom en lusing och då blev Harry så förskräckt så han hoppade upp i pv:s knä och till sist lät vi den något skärrade Harry ligga i vår bil .., det blev tryggare för honom.
Och då .., då gick Tiger i säng.
Skönt .., att slippa den där svarta krabaten! kanske han tänkte. (Men mest var han ju nyfiken bara och ville kanske ha en lekkamrat).


Vid halv tolv tackade vi för oss och fick skjuts hem av Anne-Marie - vår bil fick övernatta i Steninge - och jag slocknade nog inom 1 minut. Gjorde ett försök att lyssna till Europapoddens extrasändning som handlade mer om Norden (ska lyssna på hela idag) och nu är det alltså nytt år och vi har varit uppe sedan klockan åtta.


Pv ordnade med frukost och jag invigde äggkoppen som Nelly förärade mig ., den som inhandlades i Sulimania (ja, jag väljer att stava det så). Det är ju helt ofattbart nästan, att en liten äggkopp kan sprida sån glädje. Hade någon frågat om jag hellre ville ha en diamant som jag inte fick sälja eller äggkoppen, så hade jag - utan tvekan - valt den senare.

Såja.
Då hoppas jag att den som läser här (det finns några i alla fall) har haft en fin nyårsafton.
Andra har inte haft det.
Pratade länge med väninnan som förlorat sin man just efter jul.
I stället för att förbereda nyårsmiddag satt hon och dottern och valde fina psalmer inför begravningen.
Hon lät förkyld.
"Är du förkyld eller har du gråtit?" frågade jag.
Hon hade gråtit.

2 kommentarer:

Barbro sa...

Ja...det där L i v e t.

Elisabet. sa...

Barbro: ja, verkligen! Det där livet hör som det vill.