torsdag 2 januari 2020

April 2019 ....
En summering


April börjar bra.
Om man tittar på almanackan här ovanför och på den 2/4, ja, då ser man vad som hände; jag blev farmor till en liten krabat som hade förfärligt bråttom att komma till världen, det var knappt att det hanns till BB och på familjechatten får vi bilder där dom nyblivna föräldrarna strålar som vårsolen och intill den nyblivna mamman ligger den där lillkillen som ska bli så älskad av oss alla.
Sex extrapass blev det i affären den här månaden och jag ville ropa ut till hela världen - i alla fall till alla kunderna - vad som hänt!
Och nej, det är inte det viktigaste i världen att få barn och inte heller att bli farmor eller mormor, men det är väldigt roligt, allra helst som man ser hur lyckliga föräldrarna är.
Det är ju det förstås.


Och det var påsk och jag arbetade och en sån här söt liten tös dök upp mellan hyllorna.
Jodå, jag fick gärna ta en bild!


April är en fin månad.
Långa promenader längs havet blev det och nu hade fåren kommit till reservatet.


I april kan man få veta att Gunnar i Jämtland brinner för kulturen, precis som hans mamma Anna gjorde och numera även sonen Joakim. Intervjun med Gunnar finns här.


Och i april vi får besök av Eva från Tyresö och hennes halvlånge äkta hälft och med sig har dom dottern Maja (som har vävt den allra mest ljuvliga trasmatta, med inslag av bland annat av hennes fars t-shirts och andra tröjor) och så är Lill-Karin med också, dotter till Maja. Denna Karin som är så kreativ och av godis formar hon snabbt olika sorters blommor!


Mattan .. ,med segelbåtar, grynnor och vågor.
Och blått tyg från tröjor som Ulf burit.
Bara så ljuvlig är den.


Den 17:e april skriver Eva på Frösön så här:
"Igår kväll var jag i Stora kyrkan i Östersund på en föreställning. När den var slut passade jag på att titta på utställningen av Sven Teglunds otroliga akvareller av sin mors virkade dukar.
I denna bild speglar sig kyrkfönstren, ett bidrag till dina fönsterbilder."

Och jag frossar i tulpaner och påskliljor.



Den 11:e april får jag ett fönsterbidrag av annannan; det är en inramad affisch från Ystad konstmuseum där man kan utläsa att där då pågick en utställning med verk av Ellen Trotzig. Eftersom denna konstnär är tämligen - för att inte säga helt - obekant för mig, googlar jag och faller pladask för till exempel den här målningen! Och vilken vacker högerhand kvinnan har, även om jag tycker att den  n ä s t an  mer liknar en manshand.


Och från Stockholm kommer det allra mest ljuvliga fönster - fångat av Lisbeth Engström-Danne, hon vars blogg en gång hette "Londongirl". Det får bli aprilfönstret, det.


I april får jag av herrskapet från Tyresö låna deras bok "Från doktor Klimkes horisont", en samling noveller av Håkan Nesser. Jag tycker  v ä l d i g t  mycket om somliga av dem.


Och jag går på Filmstudions måndagsvisning och tittar på en film som jag blir störtförtjust i.
"Shoplifters" - har ni möjlighet att se den - gör det -! 


Och en dag i april blir pv och jag själv bjudna till friherrinnan och vi sitter ute och äter och till efterrätt vankas hemlagad kalvdans. Efteråt får Harry slicka assietten. Omtanke, kallas det.


Rosenripsen har börjat blomma och det doftar såååå ljuvligt vårligt!


I april lånar jag ut boken Monopolet som jag tyckte så mycket om .., den får den halvlånge och hans Eva läsa. Ingen av dem tycker att boken är bra och då känner jag mig dum ..., kanske är dom så mycket mer belästa (såklart att dom är!), men jag vidhåller att jag tyckte om boken och dess innehåll. Och man behöver ju inte heller tycka likadant. 


Rena kycklingfarmen är det på uterummets matbord. 
Älskar jag sånt här?
Svar: ja! 

Så var det med april 2019.

7 kommentarer:

Rexxie sa...

Varför skulle du behöva känna dig dum bara för att de inte tycker om samma böcker som du? Sluta med såna känslor på en gång!

Elisabet. sa...

Rexxie: jag vet, det är u r d u m t av mig!

Bert Bodin sa...

Och jag skulle ha sagt att Shoplifters var en film som kom i höstas. Jösses vad tiden går!

Elisabet. sa...

Bert: tyckte du om den?

Bert Bodin sa...

Nej - Shoplifters har jag inte sett.

Benved sa...

Jag har inte läst Monopolet, men förstår att den är intressant för dig! Och boken står på min så långa läs lista.
Jag har helt slutat rekommender böcker då jag ofta tycker olika jmf med andra. Och att jag inte vill förstöra boken med onödiga diskussioner.
Hälsningar Benved alias evainterrail.

Elisabet. sa...

Benved: ja, och det är inte så att vännerna från Tyresö på nåt minsta vis mästrade eller .., vi bara tyckte väldigt olika. Ett tag gick jag väldigt mycket på vad som rekommenderades i Gokväll eller annorstädes. Det har jag nästan helt slutat med.