lördag 25 januari 2020

Oväntat besök .., frön och annat. 


Helt oförhappandes dyker Britt och Ecke upp.
Kanske vill dom kolla lite på utbyggnaden av lillstugan och så tar dom en sväng uppför backen till oss. Harry blir överlycklig .., nosar på Eckes byxor och viftar på svansen!

Så sitter vi kring köksbordet och dricker kaffe och Ecke frågar vad som driver pv att träna så inför Vasaloppet och pv berättar med glädje (Vasaloppet är väl årets höjdpunkt för honom ...) och Britt frågar om jag tyckte om längdskidåkning under min uppväxt i Malå och jag säger som det är, att nej, inte särskilt. Däremot bodde man ju nästan i slalombacken. En liten stuga nästan nere vid liften "skidstugan" fanns och där kunde man köpa sig  varm choklad och limpmackor med skivbar leverpastej (nån annan pastej minns jag inte ens att det fanns)  och där brann en brasa - eller minns jag fel -, det där med elden? Och vi åkte störtlopp mellan tallarna och ett rent under var det att vi inte körde ihjäl oss.

Men nu ett annat liv.
När Ecke och Britt tackat för sig (vi ska ses i morgon igen, då på lunch hos grannen Birgitta, men inne i stan där hon bor i lägenhet vintertid) slår jag mig ner ute i solskenet. Tittar på småfåglarna som har sånt sjå med att picka i sig solrosfrön och jag tänker att den här påsen med frön från Hemköp, den gillas inte riktigt av dom bevingade gästerna; mycket sprätts iväg på marken.

Snart dags att ge sig av till affären.

Inga kommentarer: