fredag 28 februari 2020

Oj då ....!


Så här såg det ut igår ..., inte direkt jättevarmt, men vårligt.


Döm om min förvåning när jag vaknade och tittade ut ...!
Hoppsan!
Men vackert ändå och rent mentalt har jag varit förberedd på bakslag .., det brukar komma något eller några av den varan innan det är vår på riktigt. Och fint är det ju.


Mindre lustigt var det att ta bilen och köra längs slingriga vägen vid Vastad som verkligen inte är en stad, utan en liten by med bara några enstaka hus och vägen är sååå smal och man har nästan inget utrymme för mötande trafik!
Lokalradion gick mellan varven in och varnade. 

Vi hade tid klockan åtta nu på morgonen, men alla fick gå in före oss.
Där var en stor bamsig mastiff som vägde nästan sextio kilo (men snäll) och skulle operera det ena ögat .., och där var också en liten dansk-svensk gårdshund som hade problem med analsäckarna och där var två små chihuahua-hanar med fina täcken och dom skulle sövas och få tandsten borttagen.

Till sist var det bara harry och jag själv kvar, plus en städerska som svepte omkring med en sån här platt golvmopp. Kvinnan var lång och mörkhyad och aldrig trodde jag väl ändå att detta att moppa ett golv kunde göras på ett såå sensuellt sätt! Hon rörde sig liksom .., som i en dans nästan!
Jag gjorde det man inte ska göra - frågade var hon kom ifrån - och fick veta att hon var sprungen från Nigeria, men hade bott många år i Italien och nu var hon sedan tre år tillbaka här i Sverige, tillsammans med sin man.

"Vad heter du?" frågade kvinnan som var så vacker och jag sa mitt namn.
"And my name is Patricia", sa hon och log så varmt.
Så surrade vi lite om hur det var att flytta från Italien och hit (lite roligare där i södern, sa hon, men det viktigaste var att bo med sin man och Halmstad var nu inte så dumt) och innan flytten arbetade hon med barn, nu var det städning som gällde.

Och  s o m  hon städade!
Varenda liten centimeter gick hon över med trasan och jag tänkte att jag ska nog öva in den där fina schwungen med moppen nästa gång jag ska torka golvet, ty det kan jag helt ärligt säga, att så elegant är inte den här madamen!

Jag har ofta tänkt tanken att människor från ..., ja, från afrikanska länder, att dom rör sig på ett helt annat sätt än vi nordbor. Mjukare. Mer böljande, liksom. Är det genetiskt betingat? Eller påverkas vi av våra medmänniskor ...? Nåja, denna Patricia var i alla fall så  f i n  och så rar och när det var min tur vinkade hon lite och tackade för komplimangen.


När vi väl var klara, svängde jag förbi Solhagas bageri och köpte mig en Skreamacka som inte är av denna världen och så fick harry äntligen mat (hade order om att han skulle vara fastande) och när jag sedan gick ut för att ta vinterbilden av grannens gräsmatta, hörde jag bofinken sjunga!!
Och stackars lärkan ..., den ska nog ha blivit förvånad när den vaknade i morse!


Tunnan vid husknuten är överfylld av vatten och mera är på väg!


Uppfarten till det gula huset ser inte brant ut på bild, men det är tillräckligt för att det kan bli bekymmersamt om det blir halt. Det var på vippen att jag tog mig upp .., så jag vände bilen åt rätt håll i akt och mening att det ska bli lättare att köra ner och kunna styra på ett annat sätt.

Slänten bakom garaget är egentligen en bit av ett mindre "berg" och går man längre till höger där uppe, då stupar det rätt ner.

Nu är i alla fall veterinärbesöket avklarat. Såret är ännu inte helt läkt och i ytterligare två veckor ska Harry ha struten på ..., därefter blir det återbesök och även vaccination. I år ska vi även vaccinera honom så han kan följa med t.ex till Danmark, om vi nu seglar så långt. Vi får se.


Så har vi det här just nu och i skrivande stund är detta vad jag lyssnar till .., från samma Spotifysamling som igår.

3 kommentarer:

Rexxie sa...

Ni kanske inte ens får segla så långt som till Danmark (med tanke på Corona...)

Turtlan sa...

På ”jobbet” har jag en kollega som kommer från Eritrea. Håller med helt om ett annat rörelsemönster. Hon går så avslappnat och nästan lite glider fram.

Klappa Harry från oss! Dagens lilla hjälte!

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, då får vi väl bara här utanför och kuska runt ��

Turtlan: exakt så!! Skönt att jag inte är ensam om den iakttagelsen!