söndag 23 februari 2020

Hemma igen ...


Ja, det är tur att min semester inte är längre än från onsdag - söndag, annars hade nog min hjärna gått i tusen bitar .., det blir helt enkelt för många intryck att hålla ordning på. Skulle jag inte skriva av mig, hamnade jag förmodligen på någon akutmottagning.

Lördagen - det vill säga igår - blev också en bra dag.
Träffade Solbritt från Ystad på Mariakonditoriet nära Mariakyrkan och vi blev nog sittande i en och en halv timme innan det var dags för mig att ta tåget till Malmö.
Inne i caféet satt sex kvinnor vid ett av borden och av pratet förstod jag att detta var vad dom brukade göra på lördagsförmiddagarna. Åttioårsåldern, kanske? Och jag tänkte att det här pratet om att kvinnor i allmänhet har ett större nätverk än män, i alla fall på det mer personliga planet, det tror jag verkligen stämmer
Såå trevligt dom här damerna verkade ha det!

På väg till konditoriet slog jag mig ned vid stora torget och det gamla rådhuset.
Satte mig på en bänk och tittade ut över världen .., men såg inte ett enda bekant ansikte.
När jag sedan kommit till konditoriet och suttit en stund (alltid för tidig) slog mig tanken: men var är min ryggsäck? Panik!! Vid mitt bord stod resväskan, men någon ryggsäck såg jag inte skymten av!
Rafsade åt mig kappan och väskan och gick raka spåret ner mot torget .., funderade över vad jag hade packat i ryggsäcken ., och kände ännu mera panik!
Men .., det var knappt jag trodde mina ögon .., ryggsäcken låg prydligt tillbakalutad mot bänkens ryggstöd, en halvtimme efter att jag lämnat den!
L y c k a!


Så - efter trivsamt prat med Solbritt - blev det tåg till Malmö, där sonen hämtade mig.
Senare på kvällen kom även hans svärföräldrar på besök och pv dök upp från konserten utanför Helsingborg och med sig hade han en hysteriskt stressad Harry som formligen döööök i min famn!

Det blev såååå god middag .., lillkillen var pigg som en lärka till nästan nio och charmade oss hela bunten! Nu går han några steg ., fem, sex kanske .., och är som en enda solstråle!


Idag på förmiddagen körde vi ut till Ön på Limhamn och där tog jag - efter moget övervägande - ett dopp i ett rejält blåsigt hav. Tur att man kunde hålla i sig i räcket, det som sitter på ömse sidor av stegen. Efteråt blev det ett besök till Gateaux, bageriet i stan, där pv köpte fyra semlor och det kan jag säga .., att det var mitt livs godaste semla! Inte perfekt; för mycket grädde för min smak, men mandelmassan var inte av denna världen och bullen såååååå luftig och fin!

Och så hemåt.
Har tittat på brittiska "Erkännandet" .., lagat middag (men i omvänd ordning) och nu återstår tre dagar då pv är hemma, därefter är det hans tur att holideja sig .., då han på torsdag efter skolans slut tar bussen till Ljungby, fvb till Sälen dagen därpå. Åter hemma tisdagkäll där nästa vecka.

Ja, så har det varit!
Nu mot sängen!

Ps. Harrys svans - det som återstår av den - tycks läka fint. Igår rörde han sig som om han skämdes .., han nästan kröööp fram, men idag är det helt annorlunda, ja, han har t.om lekt med pipleksakerna som friherrinnan kom med, när hon i lördags var här på sjukbesök. Så omtänksamt av henne! Ds.

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Och hur har ni det med översvämningarna. Hör att myndigheterna mer eller mindre utlyst undantagstillstånd i Halland. Flytväst på!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det märktes alltmer ju närmare Laholm och Halmstad igår .., det var många nya små och större sjöar som bildats och på ett ställe räknade jag till tolv svanar som lugnt simmade omkring i det som väl tidigare var en åker!
Här hos oss, 2 mil norrut från Halmstad, är det lugnt. Det ska bli intressant att se hur livlig bäcken är som går ner till havet?

Evas blogg sa...

Vilken fin tur du verkar ha haft. Det där med många intryck känns igen, jag blir alldeles knasig i huvudet när det blir för mycket. Och du den där semlan ser ju helt underbar ut. Tror jag måste göra mig en till eftermiddagskaffet.