tisdag 25 februari 2020

Som väntat ....


... blev det bakslag med våren, fast egentligen har jag hållit mig lugn .,. det BRUKAR bli bakslag och jag har varit med om riktig vinter i slutet av februari, såväl i Skåne som här i Halland.

Vaknade i morse till snöglopp och gräsmattan som jag funderade på att klippa härom dagen, den var nu vit. Nåja, nu är snön borta och det är regndroppar på fönsterrutorna.
Våren lär dyka upp ändå och krokusarna står så fint i slänten vid uppfarten och likadant är det med snödropparna .., när hade vi senast såna mängder av dom sist nämnda ..., det undrar jag?

Men så pass trist väder var det ändå i morse, så där så att pv valde att ta bilen och det kan jag säga, att det är inte många gånger per läsår som det händer.
(Bilden är från boken som handlar om konstnären Sven Ljungberg. Namnet på tavlan är "Vallört".)


För ungefär ett år sedan eller mera bestämde jag mig för att lägga allt krut på att spara ihop en rejäl buffert, så där utifall att nånting skulle hända pv. Det var i och för sig väldigt inspirerande att ideligen kolla saldot på kontot, men så - det hände efter det här med bröstet och oron att det kanske var cancer - bestämde jag mig för att .., jo, visserligen spara, men inte alls i den omfattningen. (Dessutom finns testamente som gör att jag inte behöver oroa mig).

Nå, jag bestämde mig i alla fall för att se till att fixa mentala morötter; inte bara sitta här hemma i Stensjö och kanske arbeta lite nu och då. Det var då som resan till Ystad bokades och den är jag sååå glad och tacksam för.
Tack Elisabet, att du fixade den!
Tack att du ändrade dig!

Men nu är det som om korken ur ketchupflaskan åkt all världens väg!
Igår tittade jag in på Halmstad turistbyrå - bara nån minut från biografen Röda Kvarn - och där upptäckte jag att Ginna Lindberg ska hålla en föreläsning här i stan nästa onsdag.
Ginna Lindberg är chef för Ekots utrikesredaktion och även ständigt delaktig i USA-podden (under sex års tid var hon dessutom SR:s korrespondent i Washington).
Det tog ungefär 10 sekunder så hade jag köpt biljett; det är fodralet till den som syns här ovanför.
Har jag tur gör pv mig sällskap.

Några dagar senare har jag bjudit pv och mig själv till nya kulturhuset Najaden, för att lyssna till Halmstad Brassorkester.

Och den 5:e maj ska jag köra till Holgersgatan i Falkenberg och lyssna till en föreläsning av Tomas Gunnarsson. Jag har ingen aning om det kommer att bli bra eller inte - kanske känns det enbart flummigt - men jag tänker i alla fall ge det en chans.

Blir det inte dyrt?
Ja, kanske ., men det är ju delvis därför jag inte säger nej när det efterfrågas extrapass.
Nu på lördag blir det en kortis .., från sex till kvart över åtta, men det blir ju ett bidrag det med.


Och Harry, han har det lite kämpigt.
Kan absolut inte sitta som vanligt ännu, det kan ta tid förstås .., och är så förskräckt av sig.
Det var en traumatisk upplevelse för honom det här att bli opererad med allt vad det innebar  .,. han är kanske som jag själv var när jag var liten: "ett litet harhjärta"

Nu blir det lunch och lite röjning!

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Du gör så rätt så! Lite av både. Både nöje och spara. Man får inget med sig....
Sen behöver nöjen inte vara så dyra eller så gör man lite lyx av de man gör.
Ge sig ut i världen lockar inte så mycket nu heller. Jag känner att vi jobbar för mycket. Det tänker jag ofta på men vi gör inget åt det. Vet inte ens om jag kan få gå ner i tid på mitt jobb. Men har på samma gång inte frågat.

Ja många tankar.

Elisabet. sa...

Turtlan: precis! Och det behöver inte vara så märkvärdigt, men det har ju med hur man är själv förstås. För mig blev det här som allra bäst! Jag hade kunnat välja ett billigare boende - t ex AirBnb- men nu ville jag på B&B/hotell för att inte känna mig ensam.