lördag 29 februari 2020

Lördag ....


En lugn dag.
Kör till Falkenberg och hämtar en bärsele till minstingen och på hemvägen kör jag längs havet.
Där vindkraftverken står på rad ser jag en massa "ludor" eller hytter och tänker att nästa gång jag är åt det hållet och vädret är bättre, ska jag absolut stanna till. Glommen ligger inte långt borta heller.


Svängde in i Slöinge där det var varmt inne i bageriet .., där var tända ljus och tämligen utplockat bland allehanda godsaker .Köpte frukostbröd till i morgonbitti, plus en rawfood-boll, som sedan visade sig vara på tok för söt för min smak!


Så ringer pv. Han har just satt sig i smålandsbussen som tar dem från Lima till Sälen där det testats spår (eller om det var i Smågan) och han låter hoppfull, jodå, det ska nog gå bra och det är inte alls säkert att det blir så mycket snö som det ibland pratas om.
Bilden visar kom-ihåg-listan inför något tidigare år när vi åkte till Sälen och hyrde stuga.

Och i morgoneftermiddag blir det bio för mig .., jag ska köra in och se filmen som så många har skrivit om - i lyriska ordalag -. Att gå på bio utan sällskap är förstås inte lika roligt som om man är två, men nu är det som det är och friherrinnan har styrelsemöte hemma hos sig och då faller det sällskapet. Det får gå ändå.

Nu stundar jobb från sex till kvart över åtta, men jag ska åka lite tidigare och handla. Ska göra mig en tapastallrik ikväll med bland annat god Gruyére-ost.
Jo, men det blir nog bra.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Vi kan hålla dig sällskap lite på håll. Här vankas kyckling i pitabröd på menyn.
Enligt SMHI appen så vankas mkt snö i Mora. Jag tänker på om helikoptern kan filma då? Ja på tv sändningen imorgon bitti.

Ha det gott från oss lite på avstånd 😀

Elisabet. sa...

Turtan: tack lite i efterskott! Jag satt nästan hela loppet och tittade, fram tills dess att det var dags att åka in till stan, för biotittning. Bra gjort av pv tycker jag, att fixa det!