söndag 15 mars 2020

Det bästa ....


Hela gårdagen blev mitt "det bästa".
Först tidig morgonpromenad med Harry och fåglarna kvittrade som vore dom alldeles rusiga!
Så jobb från halv åtta till halv tre och trivsamt gäng att kampera med.

Till min förvåning var det massor med kunder redan från början!
"Ja, jag tänkte jag ville komma hit innan det blir rusning ..", sa en kvinna och det var väl ungefär så dom flesta tänkte.

Och många handlade massor .., det var fyllda kundvagnar .., med torrvaror .,. pasta i massor .,. toalettpapper förstås (man kunde tro att det är magsjukeepidemi som härjar!) .., soppor på burk .., ja, allt sånt. Och många äldre som var riktigt oroliga.

Jocke hade satt in extrapersonal (bra planerat!), så allt hanns med.
Eftersom solen strålade blev engångsgrillar, grillkol, korv och korvbröd nånting som gick bra; många skulle till stranden i Haverdal och grilla och njuta av den här förunderligt fina dagen!
Det känns som om vi har levt i en regnperiod ett längre tag, så jag förstår glädjen!

Annat som såldes mycket, var Trisslotter.
En kvinna berättade att på morgonen hade någon suttit i tv4-studion och skrapat fram en vinst motsvarande tvåhundratusen i månaden i x antal år! Kanske därför så många lockades att testa lyckan ...?


Kom hem vid tretiden och bara en liten stund efteråt knackade det på ytterdörren, då var det Ecke och Britt som hade tittat till huset och jag sa att "men vi sätter oss ute i solen, slå er ned, jag fixar fika!" och så dukade vi upp med den tapastallrik jag inhandlat i affären och kaffe förstås (vi borde väl ha haft vin, men nu blev det kaffe) och så blev vi sittande där ute i drygt en timmes tid.
Helt underbart var det!

Och medan vi satt där och pratade om allt från Donald Trump till Coronaviruset, så hörde jag ett bekant ljud ., jo, från havet till kom tre stoooora flockar med tranor vilkas skrin hördes hit och dom steg uppåt och så nedåt igen och cirklade lite runt, runt och så var det som om dom slutligen bestämde sig: ja, men nu drar vi norrut!


När vi satt där ute, berättade jag om glädjen med alla vårljuden och hur lycklig jag blir när staren kommer från sin resa söderifrån. Döm om min förvåning, när jag - så snart Ecke och Britt tackat för sig - står och diskar och så kommer pv in och säger att jag  m å s t e  komma ut.

"Skynda dig, Elisabet!" säger han.

Jo, för uppe på taknocken sitter då herr Stare, måhända trött och sliten efter flygturen till landet Halland och han siiiiirlar så fint och är sååå välkommen! Tänk, att starar är så finurliga ., dom kan härma såväl andra fåglar, som hundskall, gräsklippare och mobilsignaler!
I en av takpannorna längst uppe brukar herr Stare och hans hustru ha sin lilla lägenhet.
I två veckors tid ruvas dom små ljusblå äggen - dom som vi ibland hittar i vår rabatt - det är väl när herr eller frun städat boet och småttingarna har krupit ut ur skalen.
När det varit förlossning.
Tre veckor senare är ungarna flygfärdiga.
Helt otroligt!


Ljumma sensommardagar på stranden i Särdal .., då kommer stararna i stooooora sjok och flyger förbi - fram och åter - nästan så man väntar att dom ska nudda ens huvud! Kanske flygövningar inför resan söderut?

Bilden är från stranden i Särdal .., då har jag havet bakom mig.
Idag söndag .., då regnar det.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Här har förkylningen stannat kvar. Nästäppa och rinnsnuva om vartannat. Lite hosta ibland. Ingen tillstymmelse till feber.
Corona - nej, osannolikt.

Det får nog bli en promenad. För här skiner solen.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: hoppas att du kryar på dig! Pv är helt kry nu och igång som vanligt.Tänkte mig titta på skidskytte på morgonen .., det var gudstjänst i stället :)