fredag 20 mars 2020

Ögonblicksbilder från Australien ....
Min syster skriver sitt dagliga mejl .., det kommer ofta på morgonen, då har hon suttit på sin eftermiddag och skrivit.

"I dag fick jag mitt nya pass, men nu kan jag inte åka någonstans.  Australien har stängt gränserna och inga ICKE-medborgare får komma in och de aussies som f.n. befinner sig utomlands har ombetts att skyndsamt återvända till Australien om de skall ha en chans att få något flyg.

På radio och tv pratas det ideligen om detta Corona-elände och om hur vansinnigt många av som som kommer att dö av detta - ren skrämselpropaganda från media enligt mig.  Folk hamstrar som galningar och i affärerna har slagsmål uppstått över några rullar toapapper.

I går, när det var soligt och fint och 30-gradigt, åkte Susanne och jag först till IKEA och handlade litet i matväg. Enbart Leksandsbröd och Ahlgrens bildar för mig, medan Susanne köpte en hel del, då IKEA för en gångs skull var välsorterat.  


Sedan åkte vi vidare efter kusten till Henley Beach där vi åt lunch på ett av Louise och Bosses ställen - urgod pasta för mig.  Vi var de enda matgästerna och vi satt ute på balkongen och tittade på folk som höll till nere på plazan. 

Det var mest småbarnsmammor som satt och pratade med väninnor medan barnen fick leka med deras mobiltelefoner.  Efter maten gick vi över till ett annat ställe - Swedish Tarts och drack kaffe med en god kaka till.  Det gäller att passa på innan man blir helt isolerad.

I dag har jag varit till biblan och bunkrat upp av samma anledning.
Sämre väder i dag, bara ca 23C och regnet hänger i luften."

(Bilden visar Henley Beach).

Inga kommentarer: