torsdag 28 maj 2020

Annorlunda morgon ....


Vaknar tidigt.
Fönstret på glänt.
Det har varit kyligt natten mot idag, bara fyra grader varmt när pv stiger upp klockan fem.
Då lämnar även jag sängen - sååå pigg -!
Otroligt hur det kan svänga.

Och fem timmars arbete gick bra igår, även om några plu-nummer trillat ut ur minnets byrålåda. Lösviktsgodis, till exempel och vallmobröd.
En ny stjärna har anställts som timvikarie i affären och det blir bra; hon har butiksvana och lätt att få kontakt med kunder .., född i Simrishamn i Skåne och i samma ålder som jag själv var när jag kom till affären.

Jocke frågade hur jag ställer mig till att hoppa in extra i sommar och jag sa som det var: nej, den stressen som det innebär med ständiga köer och längre arbetspass och .., nej, det avstår jag gärna, däremot - om dom så önskar - kan jag hoppa in höst och vinter.


Och så en bild som jag tycker sååå mycket om, men som inte har det minsta med texten att göra. Den är många år gammal, togs när jag var ensamseglare på livets ocean och besökte Torun i Skåne. Det sägs att kvinnor lär falla för män som har bra hand med barn .., jag faller för människor som är snälla med djur (och barn). 

Cyklade hem från jobbet just efter sju och hela tiden till accompanjemang av fågelkvitter. Koltrast, gulsparv, gransångaren förstås och lövsångare hörde jag också. Och inte minst lärkan .., hela tiden lärkan.

Och nyslaget hö i strängar ..., människor på väg till kvällsdopp ., och så då .., hemma, där pv stod och stekte hamburgare. Nu är klockan halv sju och jag har ätit frukost och ska slå mig ned i soffan Ektorp, där harry nu sover gott.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Konstigt att ni har så kyliga nätter. Här hade vi 8 grader som kallast i natt, trots knallklar himmel. Och nu väntar en varm helg. Om man nu kan lita på SMHI. 25-26 grader är utlovade på söndag.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag trodde inte mina ögon när jag kom ut i morse och fyllde på med frön till fåglarna. Det var rent kallt om fötterna! Fyra plusgrader! Tjugofem är för mycket för mig, men skönt för människor som trivs med sån värme. Jag är helnöjd med nitton, tjugo.

Bert Bodin sa...

Jepp. Är det lite sol så räcker 20 för mig också.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det kanske är nåt med åldern?