lördag 30 maj 2020

Lördagmorgon ....


Går man i säng i vettig tid (vad som nu anses vettigt), vaknar man tidigt.
Så var det igårkväll och redan vid femtiden i morse var jag helt pigg. Kanske är det fågelkvittret (som ändå har minskat betydligt nu) som får en att bli så pigg, eller så är det kanske längtan efter frukosten?

Harry får göra mig sällskap till postlådan (ingen DN ännu) och så vattnar jag rabatterna ., tar lite bilder, ja, medan Harry lullar omkring i backen.


Det är dagg i gräset och växthusets fönster helt igenimmade.
Blå aklejor gör hjärtat glatt.
I alla fall mitt.


Och vallmon bara väntar på sin tur ....


Nu är klockan halv åtta .., pv har lämnat sängvärmen och hämtat tidningen .., han har te i sin limegröna kopp (inköpt hos Backagården utanför Ystad .., sååå vacker!), jag har Arvid Nordqvists kaffe i min.

I morgonens mejl från min syster i Australien skriver hon att det nu officiellt är vinter hos dem och hon har till och med haft mössa idag! Min syster och hennes man tillbringade varje semester sommartid med att segla; ofta från Nynäshamn till Öland. Alltså har det varit en hel del seglingsprat i våra mejl, nu när det snart är dags för oss att ge oss ut på havet.

Och om du Kerstin i Trelleborg läser här .., så GRATTIS på din födelsedag, men i efterskott! Just nu sju timmar och trettiotre minuter för sent!

Nu blir det Dagens Nyheter!

Inga kommentarer: