tisdag 16 juni 2020

Bäst idag ...


Det var nog överraskningsbesöket av Susanna och Mymmel (mor till pv:s Hilda, det är Mymmel som sitter till höger) och jag tycker ju så mycket om spontana besök .,. då vet man att människor kommer bara för att dom  v i l l.

Nu hade dom två väninnorna varit ute på vift .., bland annat till Solhaga Bageri i Slöinge, där det kalasats på toscamazariner som inte är av denna världen! Susanna (sjuksköterska, lillasyster och född i Uppsala) berättade att hon har en vision att hon en gång i livet ska fixa att baka just så smarriga toscamazariner, ja,  som dessa som dom åt idag!

Jo, men det var ett så härligt besök.
Lättsamt som alltid när Mymmel är med.


Annat  trevligt .., bilden som kom från Eva i Tyresö, men just nu i landet Halland.
På väg till stranden upptäckte hon herrarna Fasan vilka satt så fint, som på parad, så
Eva valde att vända om till sommarhuset ..., ville inte skrämma dessa tjusiga fåglar.
Sen kom bilden till mig.
Tack Eva!
Hoppas att din eländiga gikt ger med sig!


I fjol den här tiden, hade jag våldsamma besvär med allergi.
Dagarna i ända rann det vatten från mina ögon .., jag fick tacka nej till kassajobb, då det var som om jag befann mig i ett akvarium fyllt med vatten .., så obehagligt med synen som liksom tackade för sig!

Så småningom fick jag tid till ögonmottagningen på Halmstad lasarett.
I väntrummet - där jag var helt alena - upptäckte jag en bok med titeln "Över Stockholms vatten" och boken var underbar .., med bilder från jag vet inte  h u r  många broar och med fakta kring varje bro.
När jag kom hem gick jag in på bokbörsen.se och beställde ett exemplar.
Jag tycker fortfarande om boken.


Alltid intressant med såna här dedikationer, tycker jag.
Hälsningen är daterad med två datum.
Kanske fick Vera boken i augusti 2005?
Och tänk, att Bengt använder sig av pricksystemet, precis som jag själv. ...


För fem år sedan .., besökte Anders och jag Anna och Micke i Ghana.
Efter några dagar i Accra, tog vi (sonen och jag själv) inrikesflyget till Kumasi  där vi blev hämtade av två herrar vilka arbetade på det barnhem där vi skulle lämna av mängder med kläder, leksaker, pennor, papper, ja, allt möjligt - alltsammans gåvor från givmilda människor i Malmö och Haverdal.

Det blev en resa rakt in i bushen och ett äventyr jag aldrig kommer att glömma! Dessutom så roligt att få resa med sin ättelägg; det hade jag bara gjort en gång tidigare och då med en tonårig Anna till England. Det var också så himla roligt!
På bilden befinner vi oss i lektionssalen.


Skolmatsalen.
Ibland ser jag bilder från svenska skolmatsalar och skillnaden är himmelsvid.
Detta var alltså den sextonde juni 2015.
Själva skolköket var mer som carport .., ett tak och några brädväggar .., det mesta var öppet. Fanns det alls rinnande vatten?

Ja, det var lite spridda skurar från den här dagen.
Nu mot sängen!

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag älskar också ellipser, som jag lärde mig för några år sedan att punkterna heter. Då fick jag också lära mig att jag gjorde ”fel”, (vem som nu bestämt vad som är rätt eller fel). Men som du vet slår jag flitigt i Svenska skrivregler, för jag är ju mån om att göra rätt och fick det bekräftat. Jag tyckte inte att det skulle vara mellanslag före punkterna, men det skulle det. Vilket jag faktiskt struntar i när jag skriver mer privat... (och känner mig vild och våghalsig).
Det var nån bloggare för flera år sen som alltid gjorde dem med kommatecken,,,, olika många,, och det skavde våldsamt ,,,,..., men jag bet ihop. Har lärt mig den svåra vägen hur känsligt det kan vara med påpekanden ... <= rätt enligt reglerna.

Det är så roligt att läsa dina livsbejakande inlägg på kvällen (som nog är natt för många). Jag avundas dig din sociala energi!

Cecilia N sa...

Om man gör prickarna direkt efter orde... utan mellanslag så betyder det att man avbryter, kanske avbryts.
Men om det blir ett mellanslag före ... ja då är det lite mer drömmande ...

Elisabet. sa...

Bloggblad och Cecilia N: intressant om ellipserna (nu har jag också lärt mig vad dom heter, tack Marianne!, ja, jag måste ha mellanrum, annars känns det som om jag - eller bokstäverna - inte får luft. Det blir för trångt. Och ja, så är det nog .., för mig är det nog mer som att jag funderar lite ., tänker efter. Som när man småpratar och ..., ja, så blir det nån sekunds väntan. Tror jag.
Oj, vad jag tänker!)

Elisabet. sa...

Ps. Marianne: som lärare fick du nog bita ihop lite när du läste detta vid 1-tiden natten mot idag! Kanske skulle man skriva av sig tidigare under dagen, jag upptäckte flera fel vilka jag nu rättat :)